≫ 

"Srbija ima nameru da jača dobrosusedske odnose": Stefanović se sastao sa ambasadorom Bugarske

Ministar odbrane je naglasio da je za Srbiju prioritet pristupanje Evropskoj uniji, što je dodatni razlog očuvanja dobrih odnosa sa susednim zemljama

  • 1
Nebojša Stefanović, Radko Vlajkov

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Damir Banda

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Bugarske u Beogradu Radkom Vlajkovim i poručio da Srbija ima nameru da jača dobrosusedske odnose sa Bugarskom, radi održanja stabilnosti u regionu.

On je naglasio da je za Srbiju prioritet pristupanje Evropskoj uniji, što je dodatni razlog očuvanja dobrih odnosa sa susednim zemljama, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vlajkov čestitao je Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Takođe, istakao je da Bugarska poštuje i podržava vojnu neutralnost Srbije i ocenio da je saradnja između Srbije i Bugarske na visokom nivou te je izrazio nadu i uverenje da će u narednom periodu imati uzlazni trend.

 

Vlajkov je istakao da će Ambasada Bugarske u Beogradu od 1. januara 2021. godine preuzeti ulogu kontakt ambasade između Republike Srbije i NATO na period od dve godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darac

    26. novembar 2020 | 16:13

    Zanimljivo. Srbija se deklarativno jako zalaže sa dobrosusjedske odnose, ali osim sa Mađarskom i djelomično Rumunjskom ima katastrofalne odnose sa svim susjedima. Simptomatično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA