Brnabić i Godfri o daljem jačanju odnosa SAD i Srbije posle američkih izbora

Sagovornici su potvrdili spremnost da, uprkos posledicama koje će po ekonomiju ostaviti pandemija Kovid-19, nastave da rade na jačanju i unapređenju ekonomske saradnje

  • 3
Ana Brnabić, Entoni Godfri

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o bilteralnoj saradnji i daljem jačanju odnosa posle američkih izbora i promene administracije u Vašingtonu, kao i o situaciji sa Kovid-19 i merama koje dve države preduzimaju u borbi sa epidemijom.

Premijerka Brnabić je istakla da unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i dodala da je ovo opredeljenje jasno iskazano u programu nove vlade, kao i postavljanjem Marka Đurića na mesto ambasadora u Vašingtonu.

- Srbija je posvećena što sadržajnijoj saradnji sa SAD i kroz intenziviranje političkog dijaloga na najvišem nivou - naglasila je Brnabić, izrazivši nadu da će i u budućnosti dve države nastaviti saradanju na projektima i investicijama od obostranog interesa.

U tom kontekstu, posebno je istakla dalje jačanje saradnje sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC).

Ambasador Godfri je izrazio punu podršku Srbiji u sprovođenju strateških planova i reformi na putu ka Evropskoj uniji, ocenivši da Srbija ima značajnu ulogu u očuvanju stabilnosti celog regiona.

Sagovornici su potvrdili spremnost da, uprkos posledicama koje će po ekonomiju ostaviti pandemija Kovid-19, nastave da rade na jačanju i unapređenju ekonomske saradnje.

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći i podršci koju su pružile Srbiji u borbi protiv Kovid-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    25. novembar 2020 | 18:16

    Ambasador Amerike u BeograduEntoni Gotfri, od dolaska u Srbiju vidno su se poboljsali odnosi dveju Drzava!! Posebno je njegova ekselencija ucinio u privredno-ekonomskoj pomoci Srbiji. Takodje, poslednjih meseci velika pomoc stigla je iz Amerike za lecenje KOVINA 19.Ne treba zaboraviti, da ambasadora Gotfria u svim nasim krajevima koje je obišao nedavno rado su ga i setno primali domacini!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA