Dačić: Provokacija Kamberija je uvertira za Dan zastave Albanije

Nemam toleranciju kada se krši poslovnik i osnovni red u parlamentu u kojem nije dozvoljeno da se iznose partijske zastave i zastave stranih država - rekao je predsednik Skupštine

  • 5
Ivica Dačić

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je isticanje zastavice Albanije u srpskom parlamentu "namerna provokacija" poslanika Šaipa Kamberija sa ciljem da bude primećen u javnosti.

Dačić akt Kamberija vidi i kao "uvertiru" za Dan albanske zastave, koji se obeležava 28. novembra, a ta zastava će se, kako kaže, isticati od Severne Makedonije do Crne Gore.

- Meni je drago što je Kamberi stavio i zastavu Srbije, jer to retko čini. Ali, ovo je na neki način ''uvertira'' za Dan albanske zastave koju će svi da ističu, od Severne Makedonije do Crne Gore -rekao je Dačić za TV Prva.

On je naveo da je u sadašnjem sazivu Skupštine malo opozicionih poslanika i da je Kamberi na neki način vođa opozicije u parlamentu što, kako kaže, koristi tako da svaki njegov akt bude ''''relativno provokativan'''' da bi bio zabeležen u javnosti.

Dačić je kazao da se do sada trudio da bude tolerantan i efikasan u vođenju skupštinskih sednica i da do juče nije izrekao nijednu opomenu, ali smatra da je poslanik iz Bujanovca ovog puta ''''preterao''''.

- Nemam toleranciju kada se krši poslovnik i osnovni red u parlamentu u kojem nije dozvoljeno da se iznose partijske zastave i zastave stranih država - podvukao je Dačić.

Kako je rekao, sasvim je drugo pitanje zakonska regulativa koja propisuje koje zastave mogu da koriste nacionalne manjine.

- Ako neko ima problem sa tim, neka traži izmene tih zakona, a ne da ovako provocira - rekao je Dačić.

Poslanik Šaip Kamberi zatražio je u četvrtak izmene Zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina i u "prilog tome" postavio zastavicu Albanije na poslaničku klupu ispred sebe, ali je na insistiranje predsednika parlamenta morao je da je ukloni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilic

    27. novembar 2020 | 10:52

    Ovo je zaista apsurd da niko ne teaguje povodom ovoga siptara dali bi mogla Srbska zastava da Bude u pristinskom parlamentu recite mi

  • Goranac

    27. novembar 2020 | 11:07

    Suviše blaga reakcija, da je ovo neki Srbin uradio u "kosovskoj" skupštini bilo bi 3x gore i naišlo bi na osude i pretnje EU.

  • Цеца

    27. novembar 2020 | 11:05

    СРАМОТА ПРОВОЦИРАЈУ НАС А МИ ЋУТИМО

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA