≫ 

Vučić zakazao hitan sastanak: Glavna tema odnosi u regionu, a posebno sa Crnom Gorom

Sastanak je zakazan za sutra u 18h

  • 91
Aleksandar Vucic, NIs

Aleksandar Vučić / Foto: Tanjug/ Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na poslednja dešavanja sa Crnom Gorom, potvrđeno je za Telegraf.rs. 

Može da se desi da predsednik Vučić bez obzira na mere reciprociteta nakon što je Crna Gora proterala našeg ambasadora, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti koje će biti praćeno i različitim konkretnim merama.

Vladimir Božović

Vladimir Božović / Foto: Marko Jovanović

Sastanak je zakazan za sutra u 18 časova, u sedištu predsednika Republike na Andricevom vencu.

Kako je Tanjugu rečeno, predsednik namerava s premijerkom i šefom diplomatije da razmotri i druge spoljnopolitičke teme, pre svega odnose sa zemljama u regionu.

Podsetimo, najpre je danas Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo ambasadora Srbije u toj zemlji za personu non grata i tražilo od njega da napusti terotoriju.

- Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Srbija je odgovorila time što je ambasadora Crne Gore u Srbiji proglasila nepoželjnim i od njega tražila da napusti Srbiju u roku od 72 sata.

Video: A za Vučića maketa tenka: Pripadnici oklopnih jedinica vojske Srbije Aleksandru Vučiću dali poklon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nekoizfrancuske

    29. novembar 2020 | 09:14

    Veceg samara nema nego da se svakom crnogorcu/ki ukine budzet. Vodis se kao stranac i dovidjenja diko. Neka traze pomoc od mila koji pogorsava na sve moguce nacine odnose sa Srbijom. Mi na kraju uvek ispadnemo glupi sto smo dobri a oni se smeju u brk. Tako je i sa makedoncima i sa hrvatima. Srbi ne valjaju a svi se muvaju po Srbiji.

  • KIA

    29. novembar 2020 | 10:31

    Jos jedan dokaza da Crna Gora ne zeli dobre odnose sa Srbijom.

  • jupiter

    29. novembar 2020 | 00:34

    Pa eto! Neka i svi zaposleni iz CG u poslednje 2 godine ovde u BG odu lepo za ambasadorom i oslobode radna mesta rodjenim beogradjananima koji sede kuci bez dinara! A oni uzivaju malo ovde malo tamo! A voze besna kola! Lepo je ziveti u svom gradu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA