Vučić sa Brnabićevom i Selakovićem o situaciji u regionu: Posle sastanka u 18 časova sledi obraćanje

Kako je prethodno potvrđeno Tanjugu u kabinetu predsednika Republike, sastanak je organizovan povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom i u želji da se spuste tenzije

  • 1
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem danas u 18 časova.

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Nakon sastanka predviđeno je obraćanje medijima.

Kako je prethodno potvrđeno Tanjugu u kabinetu predsednika Republike, sastanak je organizovan povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom i u želji da se spuste tenzije.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Potom, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je postupilo na recipročan način, pa je ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević takođe proglašen personom non grata.

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da žali zbog proterivanja dvojice ambasadora i dodao da će nova vlada raditi na "ozdravljenju odnosa" sa Srbijom i promociji dobrosusedske politike s Beogradom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    29. novembar 2020 | 14:08

    Da bi se smirile tenzije,zbog covida neophodno je poslati ambasadore kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA