≫ 

"Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu": Vučić o odnosima sa Crnom Gorom

Smatram da je Vlada Srbije postupila ispravno i da će povlačenje odluke o proterivanju ambasadora sigurno doprineti boljim odnosima dve zemlje - rekao je predsednik Vučić u Kruševcu

  • 9
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Odnosi među komšijama su mnogo više od konvencija, rekao je predsednik Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na proterivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.

Vlada Srbije donela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprineti boljim odnosima, rekao je Vučić novinarima u Kruševcu.

- Dugo sam razmišljao o tome i zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića, koji je postupio kao ministar suverene države, po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku. Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije - objasnio je Vučić večerašnju odluku srpskih vlasti.

Smatra da možemo da pokažemo svoju snagu, a ne slabost, time što ćemo da odustanemo od proterivanja ambasadora.

- Znam da uvek u Srbiji uvek ima onih koji su kritikovali recipročnu meru, a koji će kritikvati sadašnju odluku. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, bratske odnose. Odluka je apsolutno ispravna, dorpineće boljim odnosima - naglasio je Vučić.

Podsetimo, posle današnjeg sastanka, predsedinca Vlade Ana Brnabić, izjavila je da je Srbija povukla odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića iz Srbije.

- Juče smo uzvratili recipročnim merama, crnogorski ambasador je proteran iz Srbije. Ali važno je prijateljstvo i trudićemo se da popravimo odnose sa Crnom Gorom. Predsednik nas je zamolio da razmotrimo odluku. Tako da smo ipak odlučili da povučemo odluku od proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića - rekla je premijerka.

Video: Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore iz Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA