≫ 

CIK: Radojević osvojio 89,86 odsto glasova na izborima za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice

Drugi po broju glasova je kandidat pokreta Samoopredeljenje Erden Atic sa 3,68 odsto

  • 2
Milan Radojević, Srpska lista Printskrin: Youtube/TV emisija Sporazoom

Kandidat Srpske liste Milan Radojević je, prema preliminarnim rezultatima, na u nedelju održanim izborima za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice osvojio 89,86 odsto glasova, saopšteno je iz kosovske Centralne izborne komisije.

Drugi po broju glasova je kandidat pokreta Samoopredeljenje Erden Atic sa 3,68 odsto, dok je kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) Fljorent Azemi osvojio 3,54 odsto glasova, navodi se u saopštenju CIK, koje je prenelo Kosovo onlajn.

Radojević je zahvalio građanima koji su glasali za njega, uz obećanje da će opravdati poverenje koje mu je ukazano.

- Pre svega želim da se zahvalim rukovodstvu i predsedništvu Srpske liste na ukazanom poverenju, Republici Srbiji i državnom vrhu, na ogromnoj podršci koju smo do sada dobijali tokom izbornog procesa i naravno najveća zahvalnost građanima Severne Mitrovice - rekao je sinoć Radojević novinarima.

On je, kako prenosi Kosovo onlajn, istakao da će se truditi da opravda njihovo poverenje.

- Trudiću se da opravdam njihovo poverenje, najbolje što budem mogao. Ne sumnjam da ću u tome imati ogromnu podršku i predsednika i svih članova Srpske liste kao i celog tima koji je do sada radio - rekao je Radojević.

Petković čestitao Radojeviću izbor za gradonačelnika

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je Milanu Radojeviću na izboru za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice i Srpskoj listi na još jednoj ubedljivoj pobedi srpske sloge i jedinstva

- Srećan zbog toga što je ovime i politika Republike Srbije na Kosovu i Metohiji odnela pobedu i od građana još jednom dobila ubedljivu podršku. Srpski narod u severnoj Kosovskoj Mitrovici ovime je potvrdio svoju nepokolebljivu volju da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji, u čemu će na svaki način biti podržan od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije - poručio je sinoć Petković u saopštenju.

Glasajući za kandidata Srpske liste, kako je dodao, naši sunarodnici u Kosovskoj Mitrovici potvrdili su i podršku ideji srpske političke sabornosti na Kosovu i Metohiji, prepoznajući u Srpskoj listi krovnu državotvornu političku snagu u pokrajni.

- Predsednik, Vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, u skladu sa strateškim značajem tog grada za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajni, nastaviti da na svaki način rade na tome da severna Kosovska Mitrovica ostane grad mira, mladosti i budućnosti. Severna Kosovska Mitrovica je jedina urbana sredina na Kosovu i Metohiji u kojoj Srbi danas čine većinu, i kao takva je ključan politički centar i centar našeg obrazovnog i zdravstvenog sistema, i to će i nadalje biti - naglasio je Petković.

On je dodao da su Srbi u Kosovskoj Mitrovici, prkoseći epidemiji i raznim opstrukcijama Prištine, još jednom pokazali političku zrelost i odgovornost, na čemu im je čestitao, ističući da je uveren da su načinili pravi izbor.

Samoopredeljenje pobedilo na izborima u Podujevu

Centralna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate izbora za gradonačelnika Podujeva, gde je za pobednika proglasila Špejtima Bulićija iz pokreta Samoopredeljenje.

Valdete Daka, predsedavajuća CIK rekla je sinoć na konferenciji za novinare da je Bulići iz Samoopredeljenja dobio 51,64 odsto glasova, a Nedžmi Rudari iz DSK 35,97 odsto glasova.

Predsedavajući ogranka DSK u ovoj opštini Agim Veljiu je priznao poraz, prenelo je Kosovo onlajn.

- Izgubili smo izbore. Ova je odluka suverena i mi ćemo je poštovati - rekao je Veljiu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    30. novembar 2020 | 10:54

    Bravo, i bilo bi glupo da šiptar pobedi gde su Srbi u većini oko 97%. A možda i nebi, đavo bi ga znao.

  • SrbskiBek

    30. novembar 2020 | 08:59

    Kao u severnoj koreji...!!! Sve ispod 95% ...je neuspeh !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA