Dačić: MSP je ispravno postupilo u slučaju ambasadora Crne Gore, sve zemlje primenjuju tu meru

Kako je rekao, mera reciprociteta je pametna odluka, ali i da je želja da sa Crnom Gorom bratskom državom imamo dobre odnose nešto drugo

  • 0
Press konferencija posle posebne sednice Vlade Srbije Foto: ATA images

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je da su ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i Ministarstvo postupili kako treba, kada su u subotu uveče primenili meru reciprociteta u vezi proterivanja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića iz te zemlje.

Dačić je sinoć, gostujući na televiziji Pink, rekao da u međunarodnoj politici postoji mera reciprociteta koju sve zemlje na svetu primenjuju i istakao da je Božović proteran bez ikakvog razloga.

Kako je rekao, mera reciprociteta je pametna odluka, ali i da je želja da sa Crnom Gorom bratskom državom imamo dobre odnose nešto drugo.

- Ovo što je (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić večeras uradio nije osporio šta je urađeno, već je smatrao da time pokazujemo da imamo dobru volju da sarađujemo i pružamo ruke jedni drugima, bez obzira šta su oni uradili -  rekao je Dačić.

On je dodao da ga baš zanima šta će još uraditi odlazeći crnogorski režim u vezi Srbije.

- Ne pamtim da je ovako nešto zabeleženo u istoriji. Došli smo do toga da ispada da smo najveći neprijatelji. Možda je i dobro, jer je time režim Mila Ðukanovića dao svoj poslednji pečat vladavine - rekao je Dačić.

On je naveo i da, kakva god bude nova crnogorska vlada, biće bolja od vlade DPS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA