≫ 

Brnabić najavila sastanak sa Vučićem danas: Razmotrićemo da li ćemo ići na restriktivnije mere

Ističe da, prema brojevima u 8 sati jutros, čini se da će dan biti težak, ali ne težak kao prošli utorak

  • 44
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je govoreći o jučerašnjoj sednici Kriznog štaba, izjavila da je raspravljano o novim merama, a da su mišljenja različita.

- Pratimo situaciju u celoj Evropi, uvođenje i relaksaciju mera u EU i šire i vodimo se i time u odnosu na našu situaciju. Posle ovog gostovanja imam sastanak sa Vučićem i zajedno ćemo razmotriti neke mere, a da li ćemo ići na restriktivnije mere, videćemo i od današnjeg broja zaraženih - rekla je premijerka za Pink.

Brnabić je rekla da će država sa novim merama izaći danas ili sutra.

Ističe da, prema brojevima u 8 sati jutros, čini se da će dan biti težak, ali ne težak kao prošli utorak.

Ističe da su prihvaćene izmene i dopune zakona kako bi se reagovalo adekvatno i kako bi se svi pridržavali mera. I tu je, kako kaže, viđena kontradiktornost jer, kada su usvojene izmene i dopune zakona o zaštiti od zarazne bolesti, Ustavni sud je dobio već dve inicijative za utvrđivanje ustavnosti ovog zakona.

- Misle da je previše rigorozan i jedna inicijativa došla je od pokreta "Dveri" koji nas, ili kritikuju što nemamo mere, ili zato što ih imamo, ili su im previše restriktivne... Sada idu i protiv ovog zakona. Drugu inicijativu podneo je pokret "Živim za Srbiju", ne znam ko su oni, ali je činjenica da se suočavamo sa velikim otporom - kaže premijerka.

"Želimo da građani biraju koju žele vakcinu"

Čitav državni vrh radi na tome da Srbija dobije bezbedne vakcine protiv kovida-19, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da je želja, kaže, koliko god teško bilo, da se građanima obezbede vakcine različitih proizvođača i mogućnost da biraju koju žele da prime.

Ona je za TV Pink podsetila da je sa ruskim partnerima dogovoreno da do kraja nedelje u Srbiju stigne 20 uzoraka, koje će testirati naše nadležne službe.

Brnabić je navela da će danas u 15 časova, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ona imati video sastanak sa predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije i da se u 16 časova nastavljaju razgovori oko vakcine sa američkim "Fajzerom".

Dodala je da se juče pregovaralo sa Rusima oko "Sputnjik V" vakcine.

Istakla je da će Srbija biti jedina zemlja koja nije učestvovala u trećoj fazi kliničkih studija, ali da će, kaže, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i poštovanju koji kineski partneri imaju prema njemu, naša zemlja "odmah dobiti vakcinu".

- Vučić koristi sve svoje veze, u ovom trenutku ne moramo da razmišljamo o respiratorima, on se za to izborio zahvaljujući političkom uticaju koji ima. Vlada Srbije radi na dnevnom zadatku da dogovorimo sa partnerima, da prođemo sve procedure koji zahteva naš zdravstveni sistem - rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da se pregovara o proizvodnji vakcina u Srbiji i poručila da država nema vremena da odgovara na kritike opozicije, koje su, kaže, najstrašnija politička zloupotreba u vreme epidemije.

Video: Vučić dodelio odlikovanja zaslužnima u borbi sa koronom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ups!!!

    1. decembar 2020 | 10:50

    Ko tebe pita ti si samo glasogovornik "naseg" vođe.Marioneta" bio-bila"i ostao-ostala"

  • Miroslava

    1. decembar 2020 | 10:34

    Jedini način uvesti restriktivne mere da bi se spasili. Vlast je ta koja odlučuje. Ne može se svakom ugoditi. Najveći gubitak je izgubiti život ljudi. Pogledajte sadaKinu. Nema zaraženih. Juče 4.A pogledajte nas, pa zar treba skroz da ne stanemo. Ovo se ne može drugačije rešiti.

  • Penzioner

    1. decembar 2020 | 10:24

    Zatvaraj!Ko ne može da sedi kući nek leži na terasi po ladnim pločicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA