≫ 

Stefanović uručio odlikovanja zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 46, a srebrnom medaljom za revnosnu službu 79 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

  • 6
Nebojsa Stefanovic

Foto: Tanjug/ Jovo Mamula

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je uručio odlikovanja zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, odlikovanja su pripadnicima MO i VS dodeljena Ukazom predsednika, povodom Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije.

Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 46, a srebrnom medaljom za revnosnu službu 79 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Današnjoj ceremoniji održanoj u starom Generalštabu prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojislović.

Poštujući mere prevencije u zaštiti od virusa Kovid-19, ministar Stefanović uručio je 10 državnih odličja i poručio da mu je izuzetna čast što su istaknutim pojedincima dodeljena u znak sećanja na dan koji u našoj istoriji simbolizuje trajan izvor nadahnuća kako srpskom narodu, tako i vojsci.

Nebojsa Stefanovic

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojislović i ministar odbrane Nebojša Stefanović - Foto: Tanjug/ Jovo Mamula

- Ovu vrstu priznanja nema puno ljudi u životu priliku da dobije. Zato je vaša obaveza veća, ono što radite biće posmatrano i od strane vaših kolega, vaših nadređenih i potčinjenih i to morate imate u vidu u svakodnevnom životu - rekao je Stefanović.

Istovremeno, dodao je, odlikovani pripadnici MO i VS moraju biti svesni i da su priznanja zaslužili svojim izuzetnim radom.

Stefanović je naveo da se pri dodeli odlikovanja predsednik Vučić rukovodio svim onim što je urađeno u prethodnom periodu kako bi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije napredovali.

- Hoću da vam zahvalim što i u ovoj godini kada naša zemlja vodi tešku borbu protiv virusa Kovid-19 nikada niste odustali od svojih zadataka - rekao je Stefanović.

Nebojsa Stefanovic

Odlikovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - Foto: Tanjug/ Jovo Mamula

Ministar kaže da pripadnici Vojske Srbije kada god dođe do teških vremena, do izazova, nikada ne okreću leđa, nikada ne zaostaju, nikada ne prepuštaju da neko drugi bude ispred njih u izvršenju zadataka, čak i kada su ti zadaci toliko novi i složeni da ugrožavaju živote.

- U ime predsednika zahvaljujem vam i na tome. Ova priznanja govore da ste, bez obzira na sve te okolnosti, uvek prednjačili u izvršenju zadataka i da ste zaista ponos naše zemlje. Nemojte to nikada da zaboravite, a mi nećemo nikada zaboraviti to što ste vi uradili i na kakav način se borite da naša vojska bude, ja bih rekao, najbolja na svetu - poručio je Stefanović.

Među odlikovanima srebrnom medaljom za zasluge je i pukovnik Saša Stefanović, koji ističe da mu je izuzetna čast što mu je odlikovanje dodelio predsednik i vrhovni komandant.

Nebojsa Stefanovic

Foto: Tanjug/ Jovo Mamula

- Ovo doživljavam kao satisfakciju za profesionalnu karijeru. To je priznanje koje ja cenim, priznanje meni i mom kolektivu, ali isto tako i mojoj porodici - rekao je pukovnik Stefanović.

Potpukovnik Nebojša Milosavljević takođe je nagrađen srebrnom medaljom za zasluge.

On je zahvalio na priznanju i rekao da ga ono obavezuje da u budućnosti radi još bolje i požrtvovanije.

Video: Vučić dodelio odlikovanja zaslužnima u borbi sa koronom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    2. decembar 2020 | 14:16

    Nikad gore, i i nikad više odlikovanja.

  • Ccc

    2. decembar 2020 | 14:23

    Hahaha neverovatno!

  • FANTOM

    2. decembar 2020 | 14:18

    A tek da smo nekoga agresora pobedili , pa pljuštale bi medalje da bi nam nestalo materijala za njihovo pravljenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA