Visok nivo bilateralnih odnosa dve države: Brnabić se sastala sa ambasadorom Slovenije

Podsetivši da su Srbiju u protekloj godini posetili najviši zvaničnici Slovenije, predsednica vlade je izrazila uverenje da će se posete na najvišem nivou nastaviti sa poboljšanjem epidemiološke situacije u obe zemlje

  • 2
Ana Brnabić, Fedor Rosoha

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u razgovoru sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom da je u proteklom periodu postignut visok nivo bilateralnih odnosa, intenziviranjem političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja.

Podsetivši da su Srbiju u protekloj godini posetili najviši zvaničnici Slovenije, predsednica vlade je izrazila uverenje da će se posete na najvišem nivou nastaviti sa poboljšanjem epidemiološke situacije u obe zemlje, saopstila je Vlada Srbije.

Premijerka Brnabić istakla je da je pandemija Covid-19 pogodila društva i ekonomije širom sveta, trajno ga menjajući i dodala da u tom svetlu, jačanje dobrosusedskih odnosa i regionalnih inicijativa imaju značajnu ulogu, kako bi se prebrodila sadašnja kriza i preventivno delovalo u budućnosti.

Ana Brnabić, Fedor Rosoha

Sastanak - Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ona je pohvalila i posvećenost Slovenije u učešću u regionalnim pitanjima, čime značajno doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana. Takođe, održavanje zajedničkih sednica dve vlade pokazalo se kao dobra praksa, istakla je premijerka i dodala da očekuje da će se taj kontinuitet nastaviti i nakon epidemiološke krize.

Ona je zahvalila Sloveniji na čvrstoj podršci Srbiji u procesu evroinegracije, pre svega na ekspertskom nivou.

Ambasador Bergant je istakao da je Srbija prijateljska zemlja i da je Slovenija posvećena snaženju bilateralnih odnosa i kontinuitetu političkog dijaloga.

Slovenija će, kako je ocenio slovenački ambasador, nastaviti podršku Srbiji na njenom evropskom putu, naročito u svetlu predsedavanja Savetu Evropske unije u drugoj polovini 2021. godine.

Ana Brnabić, Fedor Rosoha

Brnabić je zahvalila Sloveniji na čvrstoj podršci Srbiji u procesu evroinegracije, pre svega na ekspertskom nivou - Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, predsednica vlade je navela da je Slovenija jedan od najvećih investitora u Srbiji, čije kompanije zapošljavaju više od 25.000 radnika i istovremeno pozvala i druge slovenačke kompanije da ulažu u Srbiji.

Ambasador Slovenije poželeo je mnogo uspeha u radu nove vlade i izrazio uverenje da će se nastaviti kontinuitet u međudržavnoj saradnji, podsetivši da se ove godine obeležava i 20 godina diplomatskih odnosa naših zemalja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kragujevčanka

    3. decembar 2020 | 14:37

    Daj uvedite treći moratorijum da ova sirotinja ne gladuje penzijom od deset i petnaest hiljada i dajte im jednokratnu pomoć

  • PRC

    3. decembar 2020 | 14:02

    Da li taj visok nivo bilateralnih odnosa predviđa da odgovaraju za ubistvo naših vojnika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA