≫ 

Danas novo, treće pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Advokati Dejan Vasić i Mahmut Haljimi, poručuju da nemaju velika očekivanja od sednice

  • 0
Oliver Ivanović

Oliver Ivanović / Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Predsedavajući sudskog veća Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj zakazao je za danas u 9.30 ponovljenu sednicu za pripremni pretres u predmetu osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, po trećoj optužnici koje je Specijalno tužilaštvo podnelo 11. novembra.

U izjavi za Kosovo onlajn, advokati Dejan Vasić i Mahmut Haljimi, poručuju da nemaju velika očekivanja od sednice.

Kosovska policija, Oliver Ivanović

Pritskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

- Imajući u vidu da je u postupku došlo do pravne konfuzije kakva nikada nije viđena u praksi, neoprezno bi bilo u ovoj fazi davati bilo kakve ocene, niti predviđanja o daljem toku postupka - kaže Vasić, koji u ovom postupku brani kosovskog policajca Dragišu Markovića.

Bolja očekivanja nema ni Haljimi, branilac uhapšenog Marka Rošića, koji ponavlja da je nova, treća po redu optužnica, pretrpela samo "kozmetičke promene" u odnosu na prethodne dve.

- S obzirom na to da nikakvih suštinskih promena nema u poslednjoj optužnici, baš me interesuje kakvu će sutra igru da izvedu sudija i tužilaštvo - kaže Haljimi.

Ocenio je da će sudija na početku sednice zahtevati od tužioca da pročita novu optužnicu i da će pitati optužene da li priznaju optužnicu i dodao da će svom klijentu reći "da treći put ponovi da nije kriv i da nema nikakve veze sa ovim slučajem".

Prema njegovim očekivanjima, sudija će najverovatnije dati rok braniocima da podnesu prigovore protiv iznesene optužnice.

- Time ćemo opet izgubiti još dva, tri meseca do odlaska na glavni pretres - navodi Haljimi.

On podseća da je njegov branjenik Marko Rošić više od dve godine u pritvoru i zato će, kako kaže, i ovog puta zatražiti njegovo puštanje na slobodu.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratije, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u ranim jutarnjim satima 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Video: Snimak Olivera Ivanovića sa sinom nekoliko dana pre ubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA