Podržavao NATO bombardovanje 1999, govorio protiv Srba: Ko je Engelov naslednik u američkom Kongresu

Ovaj Njujorčanin je krajem juna 1999. godine bio jedan od kosponzora Rezolucije u Kongresu kojom se trupama SAD i NATO čestitalo i zahvalilo na "uspešnom donošenju mira na Kosovo i zaustavljanju brutalnog etničkog čišćenja kosovskih Albanaca za samo 11 nedelja"

  • 6
Gregori Miks

Foto: Wikipedia/Kristie Boyd, Official House Photographer/U.S. House Office of Photoraphy

Kongresmen Gregori Miks, koji će za tri nedelje naslediti Eliota Engela na mestu predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove u američkom Kongresu, dobar je poznavalac prilika u našem regionu jer je u ovom komitetu dugogodišnji član Potkomiteta za Evropu, Evroaziju, energiju i životnu sredinu.

Takođe, on je i kopredsedavajući kokusa za Evropsku uniju, a u Kongresu je od 1998. godine.

Ovaj Njujorčanin je krajem juna 1999. godine bio jedan od kosponzora Rezolucije u Kongresu kojom se trupama SAD i NATO čestitalo i zahvalilo na "uspešnom donošenju mira na Kosovo i zaustavljanju brutalnog etničkog čišćenja kosovskih Albanaca za samo 11 nedelja".

U maju 2011. Miks je u svom zvaničnom saopštenju, kao član Podoodbora za Evropu i Evroaziju, pohvalio srpsku vladu i Borisa Tadića zbog hapšenja "optuženog ratnog zločinca Ratka Mladića".

- Hapšenje Mladića predstavlja veliki korak napred ka zatvaranju tragičnog perioda u istoriji Zapadnog Balkana. Moje misli su sa žrtvama bezumnog nasilja i ubistava koje su Mladić i njegove kohorte vršili širom regiona. Nadam se da će preživeli i rođaci imati utehu u pravdi koja će biti zadovoljena pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu - napisao je Miks, dodajući da će Mladićevo hapšenje približiti Srbiju članstvu u EU, kao i da se raduje saradnji sa Srbijom i balkanskim regionom "kako bi u potpunosti bili integrisani u evropske i transatlantske institucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    10. decembar 2020 | 11:13

    Gde su oni Srbi iz Čikaga?Mislim na potmke"onih"Srba?Ima li ko da poseti iota makar sad kada je sišao s funkcije i predao palicu ovom drugom Srbomrscu?Izgleda da ih nije mnogo briga,oni imaju svoj konfor i sete se Srbije i da su Srbi samo kad pobedi Novak....

  • Antap

    10. decembar 2020 | 11:14

    Belac.

  • DacicuGdeSi

    10. decembar 2020 | 12:28

    Neka se teraju bre mi imamo da gledamo nasa posla I da radimo sto pre na povlacenju priznanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA