Gucati i Haradinaj se danas u Hagu izjašnjavaju o krivici

Hisni Gucati i Nasim Haradinaj su uhapšeni u Prištini 25. septembra i istog dana su prebačeni u pritvorski objekat u Hagu

  • 0
Hasim Taci, Hag, specijalizovano vece Kosova

Foto: Tanjug/AP

Predsednik i potpredsednik Udruženja ratnih veterana OVK Hisni Gucati i Nasim Haradinaj danas će biti izvedeni na takozvano prvo pojavljivanje pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova za zločine tzv. OVK u Hagu, nakon što je protiv njih potvrđena optužnica.

Obojica će na tim sednicama biti pozvani da se izjasne o krivici po optužnici koja ih koja tereti da su iznošenjem u javnosti tajnih podataka tužilaštva o identitetu svedoka ugrozili postupke koji su pred tim sudom i izvrsisli krivična dela: ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazda i povreda tajnosti postupka.

Gucati i Haradinaj se potvrđenom optužnicom terete da su najkasnije od 7. do 25. septembra, na tri konferencije za štampu, kao i putem izjava na društvenim mrežama i skupovima koje su prenosili mediji, neovlašćeno otkrili zaštićene informacije, uključujući podatke o potencijalnim svedocima na osnovu kojih se može otkriti njihov identitet.

Gucati i Haradinaj su uhapšeni u Prištini 25. septembra i istog dana su prebačeni u pritvorski objekat u Hagu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA