Članstvo u Evropskoj uniji je strateško opredeljenje Srbije: Stefanović razgovarao sa Fabricijem

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima proširenja saradnje između Srbije i Evropske unije u oblasti odbrane

  • 5
Nebojša Stefanović, Sem Fabrici Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je danas, u razgovoru sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, da je sticanje statusa punopravnog člana Evropske unije strateško opredeljenje Srbije i istakao doprinos Ministarstva odbrane Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Stefanović je ukazao i na značaj sredstava koja dolaze iz Evropske unije kroz pristupnu pomoć za države kandidate i istakao da će Ministarstvo odbrane raditi na razvoju zajedničkih projekata, kao što su energetska efikasnost i zaštita životne sredine u sektoru odbrane, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ambasador Fabrici potvrdio je doprinos Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU, kao i angažovanje u borbenoj grupi EU "HELBROC".

Kako se navodi, na sastanku je razgovarano i o modalitetima proširenja saradnje između Srbije i Evropske unije u oblasti odbrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • voja

    21. decembar 2020 | 17:21

    ja neću da živim u ev robovskoj uniji boriću se protiv nje oni koji su nas vekovima ubijali neću sa njima a ovi pe neka idu

  • PRC

    21. decembar 2020 | 17:00

    Članstvo u Evropskoj uniji je strateško opredeljenje političara a ne naroda. Pitajte narod da li želi u EU i oda govrite u ime naroda, inače je ovako čisto lupanje.

  • nikolas

    21. decembar 2020 | 16:13

    OVU PRICU SLUSAMO VEC 2 DECENIJE I NAROD VIDI DA NAS BRISEL NECE A NASI POLITICARI EU FANATICI JOS NE ZELE DA VIDE I PORED TOGA STO SRBIJA NESTAJE I SRPSKI NAROD!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA