≫ 

Srpski političari čestitali Božić po gregorijanskom kalendaru

Zvaničnici Vlade Srbije uputili su čestitke građanima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru kao i beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru

  • 2
Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Aleksandar Vulin, Branko Ružić Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević, ATA images, Tanjug/Dragan Kujundžić, spc.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru. Pored njega čestitke su uputili i premijerka Ana Brnabić, ministri u Vladi Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Anđelka Atanasković, Branko Ružić i drugi...

- Vaša Preuzvišenosti, Vama, sveštenstvu i svim vernicima koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru, sa radošću čestitam Božićne praznike i Novu 2021. godinu. Neka nas radost Božića, tog veličanstvenog događaja rođenja Hristovog koji je pokrenuo i otkrio večnost svim naraštajima u svim vremenima, i danas nadahne da sa optimizmom i odgovornošću odgovorimo velikim izazovima koji se pred našu državu, njene građane i celokupno čovečanstvo postavljaju u predstojećoj godini - naveo je Vučić.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Čestitajući Vam praznike, želim da Vas radost Božića nadahnjuje cele godine, kako biste uvek bili svedoci Blage Vesti snažeći najveće hrišćanske vrline ljubavi, vere i nade, naveo je predsednik u čestitki.

- Srećan Božić! Srećna i blagoslovena Nova 2021. godina! - napisao je Vučić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

premijerka Srbije, Predsedništvo Srbije, Ana Brnabić Ana Brnabić - Foto: Tanjug/Rade Prelić

- U jednom od najtežih trenutaka u istoriji čovečanstva, najradosniji hrišćanski praznik pruža nam nadu i podseća nas da samo solidarni možemo da prebrodimo ova krizna vremena i dočekamo sigurniju i vedriju budućnost. Veliki izazovi sa kojima se suočavamo uče nas da ponekad fizička razdvojenost, neophodna radi čuvanja zdravlja i života najmilijih, predstavlja ustvari najveće zajedništvo, solidarnost i snagu. Želim da svi zajedno pokažemo tu snagu, veru i ljubav prema čovečanstvu i pomognemo da pobedi život - navela je Brnabić.

Čestitam vam Božić sa željom da ga provedete u zdravlju i miru sa vašim porodicama, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je Badnji dan i Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru.

TURIZAM UGOSTITELJSTVO MINIMALAC Siniša Mali / Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Želim vam da u zdravlju, miru, sreći i blagostanju provedete ovaj praznik u krugu svoje porodice. Božić nas podseća na neophodnost razumevanja, poštovanja, uvažavanja različitosti, solidarnosti, i to su vrednosti od kojih se nikada ne sme odustati - poručio je Mali u čestitki.

On je napomenuo da za nekoliko dana ispraćamo godinu izazova, i zdravstvenih i ekonomskih.

- Zato je sada, više nego ikada ranije, neophodno da udružimo snage i izborimo se za bolje sutra. Uveren sam da ćemo u godini pred nama pobediti sve nedaće, te da ćemo uspeti da se vratimo u redovne tokove - naveo je Mali u čestitki.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Božić svim verenicima koji danas slave po Gregorijanskom kalendaru.

Branko Ružić Branko Ružić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U ovim izazovnim vremenima najvažnije je da sačuvamo zdravlje i upravo to želim svim građanima Srbije - poručio je Ružić u čestitki.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je svim pripadnicima policije, njihovim porodicama, kao i vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru najradosniji hrišćanski praznik.

Aleksandar Vulin Aleksandar Vulin - Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Vulin je poželeo vernicima zdravlje i uspeh i da radost Božića podele sa svojim najmilijima u slozi, ljubavi i miru.

Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković čestitala je danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i blagostanju.

Posebna sednica Vlade Srbije Anđelka Atanasković - Foto: ATA images

- U ime Ministarstva privrede i svoje lično ime, čestitam Vam praznik Hristovog rođenja. Želim vam zdravlja, sreće i ljubavi, radost i uspeh, uz veru da ćemo zajedno, jedinstveni, uspeti u borbi protiv pandemije Kovida 19 i da ćemo iz te borbe izaći još jači - navela je Atanaskovićeva u čestitki.

Video: Australijski vatrogasci ekskluzivno za čitaoce Telegrafa poziraju sa neodoljivim životinjama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA