≫ 

Stigli novi respiratori i ostala medicinska oprema iz UAE: Predsednik Srbije dočekao avion

Avion je pun pomoći za borbu protiv korone - respiratora, skenera, skafandera - rekao je Vučić naglasivši da ovim što je u avionu može da se napuni i opremi cela jedna kovid bolnica

  • 64

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je avion koji je dopremio medicinsku pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Avion je pun pomoći za borbu protiv korone - respiratora, skenera, skafandera -  rekao je Vučić naglasivši da ovim što je u avionu može da se napuni i opremi cela jedna kovid bolnica.

Rekao je da je cena respiratora pala u odnosu na period prvog talasa pandemije.

- Danas kada više nije tolika jagma onda su cene nešto niže. Mi smo ovde dobili mnogo skuplju robu od respiratora - rekao je Vučić.

Naime, avion sa medicinskom opremom, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati poslali kao donaciju Srbiji, sleteo je danas oko 13.30 časova u Beograd, a na vojnom aerodromu Batajnica dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić. U opremi, vrednoj više miliona evra, su respiratori, skeneri, aparati za magnetnu rezonancu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su i 29. marta poslali avion sa prvim delom pomoći sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa.

Tada je iz UAE stiglo 10 tona pomoći - 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

O vakcini

- Premijerka je primila Fajzerovu vakcinu, neku drugu koju odobri naša Agencija primiće predsednik parlamenta, ja takođe, opet neku drugu ministri...Kako bismo pokazali da su sve sigurne - objasnio je Vučić i dodao da je u svoj ovoj nesreći koja nas je zadesila dobro to što smo mnoge bolnice obnovili i izgradili.

Predsednik je rekao i da sledeće nedelje možemo da očekujemo otvaranje obnovljenog dela Infektivne klinike u Beogradu koji, kako je rekao, izgleda kao spejs-šatl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    25. decembar 2020 | 14:22

    Svaka drzava koja je priznala Kosovo ne moze da ima dobre odnose sa Srbijom dok ne povuce priznanje.Sve bi im ambasadore proterao i prekinuo diplomatske odnose.Prvo postovanje pa sve ostalo.Ili cemo stajati na principu ili uopste necemo stajati.

  • Danka

    25. decembar 2020 | 15:46

    Hvala UAE na pomoći, ova donacija dosta znači našoj zemlji!

  • Brane

    25. decembar 2020 | 14:15

    Prijatelji iz Emirata nam već nekoliko puta od početka pandemije šalju preko potrebnu pomoć da se izborimo sa opakim virusom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA