Vlada Srbije uskoro donosi odluku o pomoći poplavljenim mestima

Stiže pomoć za lokalne samouprave koje su poslednjih dana pretrpele štetu u poplavama

  • 0
Zgrada Vlada Srbije Nemanjina Foto: Shutterstock

Vlada Srbije uskoro će doneti odluku o pomoći lokalnim samoupravama koje su poslednjih dana pretrpele štetu u poplavama, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministar je posetio opštinu Bojnik gde je obišao puteve koje je oštetila voda, kao i poplavljeno domaćinstvo sestara Živanke Mitić i Ružice Zlatanović.

Momirović je rekao da se voda povlači, ali da je šteta, koja još uvek nije procenjena, ostala velika.

- Mi u ovom trenutku ne možemo da sagledamo kolika je šteta, jer vode još uvek ima na pojedinim putnim pravcima i neke kuće su uništene - rekao je Momirović novionarima u Bojniku nakon obilaska.

Preneo je i da je održao sastanak sa predstavnicima te lokalne samouprave na kojem je dogovoren detaljan plan o rešavanju problema.

Tomislav Momirović Tomislav Momirović - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Prema njegovim rečima, najpre će stići pumpe kako bi se voda izbacila iz poplavljenih domaćinstava i obezbedili elementarni uslovi za život.

Prvo će, dodaje, biti sanirano ono što je hitno, dok će sve ostalo biće završeno u narednih šest meseci.

Momirović kaže da je na sastanku razgovarano o strateškim projektima, pre svega, vezanim za komunalnu infrastrukturu i dodao da je i opština Bojnik obuhvaćena velikim planom razvoja Srbija 2025.

- Mislim da smo imali kvalitetan sastanak u ovom teškim uslovima. Dogovorili smo kako da saniramo posledice poplave i kako da pristupimo novim investicijama koje će podići kvalitet života građana tog kraja - rekao je Momirović.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović rekao je da će već od sutra krenuti sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni i u neprohodnom stanju.

- Već sutra ćemo na terenu imati mašine - dodao je Nenadović.

Kazao je da je i opština formirala radno telo i komisiju za procenu štete koje su već na terenu.

- Naš zadatak je da prvo pomognemo ljudima, kao i da se sačuva stoka, a onda ćemo krenuti sa sanacijom oranica i pristupnih puteva - rekao je predsednik opštine.

Opština Bojnik proglasila je vanrednu situaciju zbog izlivanja vodotokova u tom mestu i okolnim selima, gde su oštećeni putevi i poplavljeno nekoliko stotina domaćinstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA