≫ 

"Lično ću se angažovati na jačanju saradnje dve zemlje": Dačić se sastao sa ambasadorom Poljske

Dačić je istakao da će aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstva, ali i razmena bilateralnih poseta na nivou predsednika i članova parlamenata, nesumnjivo doprineti tom jačanju saradnje, kada epidemiološka situacija to dozvoli

  • 0
Ivica Dačić, Rafal Perl Foto: ATA Images

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Poljske u Srbiji Rafalom Perlom kojeg je informisao da je u Skupštini nedavno formirana Parlamentarna grupa prijateljstva sa Poljskom i izrazio želju da se nastavi sa daljim jačanjem saradnje između dve zemlje.

Dačić je istakao da će aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstva, ali i razmena bilateralnih poseta na nivou predsednika i članova parlamenata, nesumnjivo doprineti tom jačanju saradnje, kada epidemiološka situacija to dozvoli, saopšteno je iz Narodne skupštine.

S obzirom da je ovo prvi susret, ambasador Poljske čestitao je Dačiću izbor za predsednika Narodne skupštine i poželeo mu puno uspeha u obavljanju te odgovorne funkcije.

Predsednik parlamenta zahvalio je na čestitkama i rekao da će se lično angažovati, kako bi dosadašnja dobra saradnja sa Poljskom nastavila da se unapređuje na svim nivoima, posebno u oblasti parlamentarne diplomatije.

Dačić je istakao da su nas uslovi pandemije naterali da shvatimo značaj međusobne saradnje.

Ivica Dačić, Rafal Perl Ambasador Poljske je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, ali da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje - Foto: ATA Images

Izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje koju dve zemlje ostvaruju i u okviru kontakata Višegradske grupe sa Zapadnim Balkanom.

Ambasador Poljske je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, ali da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje.

Podsetio je da je Poljska nastojala da u najtežim trenucima pandemije pruži pomoć i drugim država, kao što je Srbija i zemlje u regionu.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima bliže saradnje parlamentarnih delegacija u okviru međunarodnih organizacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA