≫ 

Dačić zakazao sednicu za 26. januar: Na dnevnom redu 11 tačaka

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a među njima je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka

  • 2
Ivica Dacic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za 26. januar prvu vanrednu sednicu u aktuelnom sazivu na kojoj će poslanici raspravljati o više sporazuma koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a među njima je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Pred poslanicima su predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava .

Raspravljaće se i o Izveštaju o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu, Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela Poslanička grupa SPS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA