≫ 

Stigla nova pomoć u borbi protiv korona virusa: Brnabić dočekala avion sa donacijom Bahreina

U avionu, koji je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" malo pre 9 časova, nalazi se zaštitna medicinska oprema za borbu protiv korona virusa

  • 10

Video: Brnabić: Donacija 67,5 tona pomoći, jedna od najvećih pojedinačnih

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je dočeku aviona sa donacijom Bahreina za borbu protiv korona virusa.

U avionu, koji je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" malo pre 9 časova, nalazi se zaštitna medicinska oprema za borbu protiv korone.

Vlada Srbije je saopštila da je to jedna od najvećih pojedinačnih donacija Srbiji od početka epidemije.

- Želim da zahvalim Kraljevini Bahrein na ovoj velikodušnoj donaciji, koja je ujedno i najveća donacija od početka epidemije, koju je Srbija dobila. U 5 letova od marta meseca, stiglo je 67,5 tona medicinske opreme iz ove zemlje. U ovoj poslednjoj smo dobili i 20 novih respiratora - rekla je predsednica Vlade.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se 24. novembra čuo s Kraljem Bahreina i razgpovarali su o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa, i tokom tog razgovora vladar Bahreina je ponudio svzu podršku i pomoć Srbiji u borbi protiv korona virusa koja nam je potrebna - rekla je premijerka na aerodromu.

Kao rezultat tog razgovora, stiglo je pet aviona sa 67,5 tona medicinske opreme.

Kako kaže, Vlada Srbije će predano raditi na unapređenju političkih i ekonomskih odnosa sa Kraljevinom Bahrein.

- Ovo je najbolji mogući početak. Zahvaljujem i našem nacionalnom avio prevozniku Er Srbiji na svemu što su učinili tokom epidemije, jer bez njih donacije i pomoć iz čitavog sveta ne bi stigla ovako brzo - izjavila je.

Premijerka je rekla da je ovo dokaz ugleda koji Srbija i predsednik Aleksandar Vučić uživaju u svetu i da dovoljno govori koliko je važno imati prijatelje širom sveta.

- Zadovoljna sam svime što smo uradili od 2014. godine a pre svega predsednik Vučić, što nam se vraća na ovakav način tokom ove najteže krize od Drugog svetskog rata. Hvala Kraljevini Bahrein, izuzetno uglednoj zemlji u arapskom i islamskom svetu - naglasila je i uputila poziv kralju Bahreina da poseti Srbiju.

Kada je reč o raspodeli pomoći, premijerka je rekla da će se raspoređivati prema potrebama zdravstvenim ustanova i zdravstvenog sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA