≫ 

Selaković sa Borisovim o saradnji dve države i merama protiv korona virusa

Selakovića u toku dana očekuje i sastanak sa bugarskom koleginicom Zaharijevom, na čiji poziv boravi u Bugarskoj

  • 0
Nikola Selakovic Foto: mfa.gov.rs

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je u Sofiji sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o političkoj, infrastrukturnoj i ekonomskoj saradnji dve države, ali i preduzetim merama u borbi protiv korona virusa.

Na sastanku, kojem je prisustvovala zamenica premijera i šefica diplomatije Ekatarina Zaharijeva, konstatovano je da su odlični lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Bugarske od velikog značaja za bilateralnu saradnju dve države, koju je međutim neophodno intenzivirati političkim dijalogom na nivou ministara spoljnih poslova.

Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Bugarskom, kao posebno važnom susedu i prijateljskoj zemlji, u duhu međusobnog uvažavanja i bliskih veza dva naroda.

Selakovića u toku dana očekuje i sastanak sa bugarskom koleginicom Zaharijevom, na čiji poziv boravi u Bugarskoj.

Zvaničnu posetu Bugarskoj šef srpske diplomatije jutros je počeo obilaskom hrama Svete nedelje u Sofiji, gde se poklonio moštima svetog kralja Milutina i razgovarao sa glavnim sekretarom sinoda Bugarske pravoslavne crkve episkopom Gerasimom.

Popodne će se sastati i sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

U Bugarskoj su na snazi oštre mere protiv korone, pored ostalog zatvoreni su svi ugostiteljski objekti do kraja meseca, a ne rade ni tržni centri.

Zaharijeva i Selaković o unapređenju saradnje Srbije i Bugarske

Ministari spoljnih poslova Bugarske i Srbije, Ekatarina Zaharijeva i Nikola Selaković, razgovarali su danas u Sofiji o unapređenju saradnje dve zemlje, energetskim pitanjima i evropskim integracijama Srbije.

Zaharijeva, koja je i zamenik premijera Vlade Bugarske zadužena za reformu pravosuđa, primila je sprskog ministra u Ministarstvu spoljnih poslova Bugarske, gde je nakon sastanka tet a tet, kao i razgovora delegacija dve zemlje, planirana konferencija za novinare o važnim pitanjima za odnose dve zemlje.

Selaković u zvaničnoj poseti Bugarskoj boravi na poziv Zaharijeve, koja je kao i on prethodno bila ministar pravde svoje zemlje.

Zaharijeva je i istu funkciju kao Selaković, koji je bio generalni sekretar predsednika Srbije, obavljala u predsedništvu svoje zemlje.

Šef srpske diplomatije prethodno je razgovarao sa bugarskim premijerom Bojković Borisom, a popodne ga očekuje sastanka i sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA