Advokat Gaši: Moguće nove optužnice Specijalnog tužilaštva u Hagu

Klint Vilijamson koji je bio tužilac do 2014. godine u svom izveštaju je naveo mogućnost podizanja do 10 optužnica

  • 1
Sud za ratne zločine u Hagu Foto: Tanjug/AP

Postoji mogućnost da Specijalno tužilaštvo za ratne zločine u Hagu podigne još neke optužnice protiv bivših lidera tzv. OVK, jer nije realno očekivati da se sud narednih godina bavi samo sa tri postojeće, izjavio je advokat iz Prištine Tom Gaši za Kosovo Onlajn.

- Najverovatnije će biti novih optužnica. Klint Vilijamson koji je bio tužilac do 2014. godine u svom izveštaju je naveo mogućnost podizanja do 10 optužnica. Ne verujem da će Specijalni sud raditi narednih deset godina samo sa ove tri optužnice - kaže Gaši.

On navodi da optuženi u Hagu imaju mogućnost da se brane sa slobode.

- Apsolutno imaju mogućnosti da se brane sa slobode, međutim, u ovakvoj situaciji koja je stvorena i imajući u vidu optužnicu tužilaštva nije za to da oni budu oslobođeni. Tužilaštvo smatra da postoji mogućnost da oni utiču na svedoke i obavestilo je sud da ukoliko budu pušteni na slobodu, postoji mogućnost ugrožavanja predmeta - naglasio je Gaši.

Podsetimo da se Specijalno tužilaštvo pre nekoliko dana usprotivilo zahtevu za privremeno puštanje iz pritvora Kadrija Veseljija, zbog mogućnosti njegovog bekstva i zastrašivanja svedoka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    20. januar 2021 | 14:08

    Tako i treba sve dok svi ne budu izvedeni pred lice pravde i osuđeni za zlodela koja su počinili. A to su prvenstveno Ramuš Haradinaj, Agim Čeku, Fatmir Limaj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA