Radev zahvalio Vučiću zbog bugarske manjine u Srbiji

- To nas uverava da možemo zajedno da realizujemo zajeničke ciljeve na obe strane granice - rekao je bugarski predsednik

  • 3
Aleksandar Vucic, Jerusalim Foto: Tanjug/Instagram/BUDUCNOST SRBIJE

Predsednik Bugarske Rumen Radev smatra da je poseta ministra spoljnih poslova Srbije Bugarskoj koju je danas nakon sedam godina realizovao ministar Nikola Selaković, izraz novog početka u bilateralnim odnosima dve zemlje.

- To nas uverava da možemo zajedno da realizujemo zajeničke ciljeve na obe strane granice i da ćemo ulagati još više napora da se to prepozna, ne samo u našim zemljama, već i u evroskoj porodici - rekao je bugarski predsednik tokom razgovora sa Selakovićem.

Preneo mu je zahvalnost Bugarske za napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog , kako je rekao, ispunjenja obaveza po pitanju bugarske nacionalne manjine, koje je preuzeo u vreme kada je bio kod njega u poseti.

- Takođe, prenosim zahvalnost i u pogledu ispisivanja bugarskih ženskih imena, finansijsku pomoć za medije i uređivanje čitavog regiona. Nadam se da će ovi napori pomoći Srbiji na putu ka Evropskoj uniji - rekao je Radev srpskom šefu diplomatije na početku sastanka.

Selaković je obavestio predsednika Bugarske o dogovorenom jačanju diplomatskih odnosa dve zemlje i svemu što je Srbija uradila i namerava da uradi u pograničnom području.

Posebno se osvrnuo na pitanje bugarske nacionalne manjine u istočnoj Srbiji, navodeći da su u tom delu otvorene slobodne carinske zone u Babušnici i Dimitrovgradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    20. januar 2021 | 16:05

    Pa koliko mi imamo te mrake raznih manjina?!Ili jesi ili nisi ako nisi idi!

  • Toma

    20. januar 2021 | 18:29

    A mi njima da se zahvalimo na priznanju Kosova ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA