≫ 

Evropska komisija regovala na Haradinajeve izjave o "Velikoj Albaniji"

Evropska komisija izrazila je danas neodobravanje

  • 9
Evropska komisija Brisel

Evropska komisija Brisel / Foto: Shutterstock

Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednosti.

- Politički lideri u regionu treba da daju primer u promociji klime međusobnog poverenja, negovanju dobrosusedskih odnosa, regionalne saradnje i principa i vrednosti za koje se zalaže EU - rečeno je Tanjugu u Evropskoj komisji.

U Komisiji dodaju da se to odnosi i na period izborne kampanje, u kojoj se tzv. Kosovo trenutno nalazi.

U evropskim diplomatski izvorima napominju da ne žele da komentarišu "slične izjave" i time "daju na značaju" onima koji ih koriste u političke svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. januar 2021 | 16:28

    Evropske vrednosti su im bile i bombardovanje i rušenje Srbije,otimanje jednog dela teritorije, priznavanje nezavisnosti Kosova, strašne su im evropske vrednosti...

  • Vitez Koja

    21. januar 2021 | 16:59

    Ala su im rekli, baš su bili oštri.Oni su jedino prema nama bili oštri, jer im se tako tada moglo, a i EU i EK se već decenijama bavi rektalnom spelologijom nad Amerima, pa rade isključivo kao njihova produžena ruka i za njihove interese.Sutra da ih pozovu Ameri da im uslove nešto, izvinjavali bi se Šiptarima i napali nas što se protivimo tako dobroj ideji.Da se razumemo ja jesam za EU zbog određenih naših interesa, ali toliko licemerje koje stiže sa zapada je nepodnošljivo.

  • Zz

    21. januar 2021 | 16:56

    Mi, ko mala deca...čim neko nešto izjavi, Evropa i svet, itd. moraju da se izjasne...kao da oni nemaju orrčih problema...time im samo dajemo više na važnosti dok mi zadržavao sliku o sebi kao o nekome "ko nikad neće odrasti i brinuti se sam o sebi"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA