≫ 

Ambasador Srbije u Americi uveren u nastavak dobrih odnosa dve države

- Svakako ćemo se truditi da Srbiju predstavimo na jedan nov, drugačiji i jedinstven način - rekao je Ðurić

  • 16

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić izjavio je danas da je uveren da će i sa administracijom Džoa Bajdena Srbija imati dobre odnose i da je uveren da će se i sa njom nastaviti odlični odnosi na vrhu.

- Imajući u vidu dugogodišnje poznanstvo i međusobno poštovanje predsednika Vučića i predsednika Bajdena. Upravo ta činjenica predstavlja veliki resurs za našu zemlju. Lično sam prisustvovao njihovim ranijim sastancima i razgovorima koji su uvek proticali u odličnoj atmosferi, atmosferi međusobnog poštovanja i uvažavanja - rekao je Ðurić za B92.

Samim tim, ističe on, reč je o mnogo intenzivnijoj i dugotrajnijoj saradnji nego što je to bio slučaj sa bilo kojim prethodnim predsednikom SAD, čime je uspostavljen još jedan čvrst temelj za dalje unapređenje naših odnosa na svim nivoima.

Govoreći o tome koliko je kao nedavno izabrani amabasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama učinio, Ðurić kaže da je na toj funkciji tek mesec dana, ali da sa svojim timom svakodnevno intenzivno radi na jačanju odnosa dve zemlje.

- Dani su mi ispunjeni sastancima, razgovorima i kontaktima ne samo sa zvaničnicima Stejt dipartmenta, Kongresa i Nacionalnog saveta za bezbednost, već i ljudima iz šireg političkog i ekonomskog spektra, javnog života, zatim civilnog društva, akademske i kulturne sfere, kao i sa srpskom zajednicom i udruženjima naše dijaspore - rekao je on.

KIM SRBI SASTANAK

Marko Đurić - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodaje da će se boriti za svaku priliku da intenzivira kontakte sa najvišim američkim zvaničnicima, kako bi se unapredio položaj Srbije u američkim krugovima moći, afirmisali nacionalni interesi uz poboljšanje sveukupnih odnosa i jačanja veza sa SAD, prvenstveno u domenima ekonomije, obrazovanja, nauke.

- Svakako ćemo se truditi da Srbiju predstavimo na jedan nov, drugačiji i jedinstven način - rekao je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dabome

    21. januar 2021 | 18:43

    hahah cirkus se nastavlja samo u drugom gradu

  • GP

    21. januar 2021 | 19:32

    E pa šta ocekivati kad je ovakvo nesto ambasador?

  • DARKO 100%

    21. januar 2021 | 18:55

    Jel to ono kad je otisao Toma u Brisel ,niko ga nije ni prepozno ,da je on predsednik Srbije,ima snimak gde je tada opozicija pustila,cak se i Toma smejao uz komentar gde izvukose bas taj snimak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA