≫ 

Aleksandar Vučić se prvi put oglasio o slučaju Aleksić

Glumica Milena Radulović je prva javno optužila Miroslava Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, a navodni zločin se ponavljao

  • 46

- Ne vidim da bih imao pravo bilo šta da komentarišem o slučaju Miroslava Aleksića, sada je na sudu red da donese pravu odluku, ne smem da se mešam i da oskrnavim pretpostavku da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, ali kao otac jednog ženskog deteta ne mogu da ne kažem da ne postoji ništa odvratnije od tog nedela - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o slučaju profesora glume Miroslava Mike Aleksića, kog je glumica Milena Radulović pre nekoliko dana prijavila zbog silovanja.

On je rekao da je država uradila sve što je mogla, ponašala se odgovorno, ali istakao da nema prava da posebno komentariše i meša se u rad nadležnih institucija.

- Sve drugo što bih rekao, neko bi mogao da protumači na pogrešan način, da kaže da se mešam u sudski postupak i to ne smem da radim - rekao je Vučić.

Kao što je poznato, glumica Milena Radulović prva je javno optužila Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, a navodni zločin se ponavljao.

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, uhapšen je u nedelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, a posle saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor od 30 dana.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao 5 svojih učenica.

Posle Milene, Aleksića je prijavilo još devojaka, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Za krivično delo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Video: Milena Radulović stigla u Palatu pravde, danas daje izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuki

    22. januar 2021 | 17:30

    Tako je, svako je nevin dok se ne dokaže!

  • Dragan

    23. januar 2021 | 01:35

    Podrška za ove devoke koje su se usudile da kažu sve šta im je Aleksić radio.

  • Sanja

    22. januar 2021 | 22:26

    Ovakvo, monstruozno ponasanje, treba najstroze osuditi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA