Stalna delegacija Srbije započela učešće na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope

Osim redovnih tema, na dnevnom redu će se naći i debata o vakcinama protiv korona virusa

  • 0
Delegacija Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Foto: Tanjug/Narodna Skupština RS

Stalna delegacija Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (SE) započela je danas svoje učešće na prvom delu redovnog zasedanja za 2021. godinu, koje se održava od 25. do 28. januara.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope na početku zasedanja verifikovala je mandate članovima naše delegacije, na čijem čelu se nalazi predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, navodi se u saopštenju parlamenta.

Tokom četiri dana zasedanja poslanicima će se, osim generalnog sekretara SE Marije Pejčinović Burić, obratiti i ministar spoljnih poslova Nemačke Haiko Mas, koji predsedava Komitetom ministara Saveta Evrope, i evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders.

Osim redovnih tema, na dnevnom redu će se naći i debata o vakcinama protiv korona virusa, a delegacijama će se tim povodom obratiti generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.

Delegacija Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Stalna delegacija Srbije, kao i većina delegacija, učestvovaće na ovom zasedanju putem video konferencije - Foto: Tanjug/Narodna Skupština RS

Zbog epidemioloških razloga januarsko zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope organizovano je u hibridnom formatu, odnosno, delegacijama je ostavljena mogućnost da otputuju u Strazbur i fizički prisustvuju zasedanju ili da učestvuju putem video-konferencijske veze.

Stalna delegacija Srbije, kao i većina delegacija, učestvovaće na ovom zasedanju putem video konferencije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA