Zahvalnost za principijelan stav po pitanju KiM: Selaković se sastao sa ambasadorom Španije

Na današnjem sastanku razgovarano je i o saradnji dve zemlje na multilateralnom planu

  • 0
Nikola Selakovic, Raul Bartolomeo Molini

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas je, na sastanku sa ambasadorom Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom Molinom, konstatovao da su odnosi dve zemlje veoma dobri, prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše saradnja na svim poljima.

Selaković je istakao da dve zemlje imaju redovan politički dijalog, kao i uzajamnu podršku o najznačajnijim pitanjima, saopšteno je iz Ministarstva.

- Siguran sam da će uspešna i konstruktivna saradnja Srbije i Španije, naši bliski i prijateljski odnosi, u budućnosti i dodatno jačati - poručio je šef srpske diplomatije i dodao da bi tome doprinele posete na visokom i najvišem nivou.

Izrazio je očekivanje da će šefica španske diplomatije Aranča Gonsales Laja tokom ove godine posetiti Srbiju, kako je i najavila u njihovom nedavnom telefonskom razgovoru.

Selaković je zahvalio na doslednoj i kontinuiranoj podršci Španije Srbiji u procesu evropskih integracija i izrazio nadu da će države članice i institucije EU nastaviti da podržavaju politiku proširenja i drže je visoko na agendi.

Nikola Selakovic, Raul Bartolomeo Molini

Sastanak srpske i španske delegacije - Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Posebno je izrazio zahvalnost Španiji na principijelnoj poziciji prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. Kosova, istakavši da je od velikog značaja konstantna podrška stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o saradnji dve zemlje na multilateralnom planu, pre svega kada je u pitanju međusobna podrška za kandidature u takvim organizacijama.

Selaković je rekao da Srbija želi da intenzivira svoje ekonomske odnose sa Španijom, naglasivši da je potrebno iskoristiti sve zajedničke potencijale za intenziviranje privredne saradnje i povećanje trgovinske razmene i investicija.

Nikola Selakovic, Raul Bartolomeo Molini

Selaković je rekao da Srbija želi da intenzivira svoje ekonomske odnose sa Španijom - Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

S tim u vezi, podvukao je značaj organizovanja Drugog poslovnog foruma Srbija - Španija u Madridu u narednom periodu, koji je zbog situacije s virusom korona odložen.

Ministar Selaković je izrazio saučešće povodom eksplozije koja se 20. januara dogodila u centru Madrida, a u kojoj je bilo povređenih i nastradalih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA