Sa Mekalisterom sledeće nedelje o međustranačkom dijalogu. Dačić: Nisam tražio ničije izuzeće

- Ja tek treba da obavim razgovor sa Mekalisterom sledeće nedelje o modalitetima i svim otvorenim pitanjima daljeg nastavka međustranačkog dijaloga - rekao je Dačić

  • 2
Ivica Dacic, Nedeljki Cubrilovic Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nema potrebe da bilo šta tražim ili zahtevam, jer je evroposlanica Tanja Fajon sama sebe diskvalifikovala kao objektivnog posrednika međustranačkog dijaloga, rekao je danas za Tanjug predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je tako reagovao na današnje navode Fajon da je on tražio njeno izuzeće kao posrednika EU u dijalogu vlasti i opozicije, a što joj je, kako je rekla, preneo Dejevid Mekalister.

- Ja tek treba da obavim razgovor sa (predsedavajućem spoljnopolitičkog odbora EP Dejvida) Mekalisterom sledeće nedelje o modalitetima i svim otvorenim pitanjima daljeg nastavka međustranačkog dijaloga - rekao je Dačić.

On je istakao da nije nikakva tajna da se veliki broj političkih stranaka negativno određuje prema dosadašnjoj ulozi Tanje Fajon, zato što se, kako kaže, jasno svojim postupcima stavljala na stranu nekih opozicionih stranaka.

Podsećamo, evropska poslanica Tanja Fajon rekla je da je zvanični Beograd tražio njeno izuzeće u dijalogu evropskih i srpskih parlamentaraca i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel, jer Evropska unija ima jasna interna pravila o predstavljanju.

Kako je rekla, više detalja o nastavku tih razgovora će biti poznato u četvrtak, posle dogovora predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačiča i predstavnika EU Dejvida Mekalistera.

- Nisam to čula od predsednika (Aleksandra) Vučića, već mi je Mekalister preneo svoj razgovor sa Dačićem, koji je tražio da ja ne budem više učesnik u tom dijalogu. To je neprihvatljivo za nas, jer Evropska unija i mi u evropskom parlamentu imamo naša interna pravila predstavljanja - navela je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan

    26. januar 2021 | 18:32

    Ivice, dolazi ovamo!

  • jovo

    26. januar 2021 | 19:20

    Smesno je da preobucimi komunista koji se samo bori da su na neki nacin u vladi pricaju u medjustranackom dogovoru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA