Deo opozicije održao sastanak

Učesnici su se usaglasili da sastanak bude zatvoren za medije i isključivo radni

  • 8
Opozicija sastanak dijalog Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su razgovore o zajedničkoj borbi za izborne uslove, na sastanku održanom u prostorijama centrale Nove stranke u Beogradu.

Nova stranka navodi da su sastanku prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta "1 od 5 miliona", Inicijative "Ne davimo Beograd", Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije.

Sastanku su prisustvovali, kako se navodi u saopštenju, istaknuti opozicioni pojedinci, poput izabranog predsednika Demokratske stranke Branislava Lečića i Marka Bastaća, osnivača Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP), kao i ovonedeljni organizatori okupljanja – lider Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik beogradskog odbora Nove stranke Uroš Eleković.

Učesnici su se usaglasili da sastanak bude zatvoren za medije i isključivo radni, što je otvorilo prostor za razmenu mišljenja i stavova, kao i razmatranje mogućih rešenja o zajedničkoj borbi opozicije za izborne uslove, uobličenih u četiri platforme, koje su do sada kreirane i predstavljene.

- Posebno smo ponosni što je zaključak današnjeg sastanka da su ciljevi svih istaknutih platformi identični, a da je razlika jedino u načinu njihove realizacije, zbog čega su i predočeni novi, racionalniji načini borbe, na čijem unapređenju ćemo raditi do narednog susreta, zakazanog za 2. februar u prostorijama centrale Nove stranke - navedeno je u saopštenju Nove stranke.

- Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta saglasni su da nam je jedini protivnik režim Aleksandra Vučića, koji je doveo Srbiju do toga da danas ponovo moramo da razgovaramo o osnovnim načelima demokratije, načelima koja se u modernim evropskim državama odavno podrazumevaju. Stoga je akcenat, i pored svih razlika u politikama, na dogovoru da ćemo se protiv režimske mašinerije, primitivno građene proteklih devet godina, zajedno boriti, kako bismo Srbiju konačno vratili na put zemalja Evrope 21. veka - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    26. januar 2021 | 19:04

    ''Jeste čuli deco, verujte bez šale, otvara se škola, za pačiće''... žute.

  • QQQ

    26. januar 2021 | 19:15

    Pa normalno zatvoreno za medije jer niko ne bi došao da vas isprati.

  • bole

    26. januar 2021 | 20:33

    Velja im je poglavica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA