Zvaničniku Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo

Kancelarija ističe da je po sredi novo u nizu kršenje sporazuma o slobodi kretanja i jednostrano postupanje Prištine

  • 5
Policija, Jarinje, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Igoru Popoviću, pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je onemogućen ulazak na teritoriju južne srpske pokrajine i to bez ikakvog obrazloženja.

Popović se jutros, kao pomoćnik direktora Kancelarije zadužen za pravnu zaštitu, podršku lokalnoj smaoupravi i imovinsko pravne poslove, uputio u Kosovsku Mitrovicu, ali je na administrativnom prelazu Jarinje zaustavljen.

Pripadnici tzv. kosovske policije na prelazu su zadržali Popovića i nakon pola sata ga obavestili da mu nije dozvoljeno da uđe na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je po sredi novo u nizu kršenje sporazuma o slobodi kretanja i jednostrano postupanje Prištine, koja samovoljno odbija da sprovede postignute dogovore.

Očigledno je da je zbog predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji pojačana antisrpska kampanja privremenih institucija u Prištini, međutim to ne može i ne sme biti opravdanje za kršenje međunarodnih dogovora.

Kancelarije će o ovom kršenju sporazuma o slobodi kretanja obavestiti posrednike u dijalogu, od kojih očekuje da bez izuzetka i odlaganja osiguraju njegovo poštovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VucicTiSiKriv

    28. januar 2021 | 15:18

    Sklanjajte granicu i nama ce prekipiti.

  • KM -1

    28. januar 2021 | 15:04

    Njemu je radno mesto u Srbiji,ne mora tamo da ide jer direktive može i daljinskim upravljačem,samo smeta da se ljudi integrišu u njihovo društvo.

  • ANTE BAN

    28. januar 2021 | 16:50

    Država Kosovo autonomno odlučuje koga će pustiti preko granice! No; stvari će bolje funkcionirati i prelaz dopuštenim osobama bit će brži, kada se moderniziraju granični prelazi shodno Vašingtonskom sporazumu i prema obećanju vašeg prijatelja Trumpa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA