Podrška zakonu o socijalnoj karti, pravilnija raspodela novca

Vlada Srbije predlog je dostavila 22. januara

  • 1
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo usvojio je danas Predlog zakona o socijalnoj karti u načelu, koji je Vlada Srbije dostavila 22. januara.

Poslanik sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" Vuk Mirčetić podržao je predloženi zakon i pozitivno ocenio što će se voditi podaci o tome ko je pristupio bazi podataka.

- Dobro je da se vidi ko pristupa bazi i iz kog razloga. To će dati dodatni sigurnost građanima. Verujem da je predlog dobar, samo treba ispratititi i implementaciju zakona - rekao je Mirčetić na sednici Odbora.

Poslanik "Aleksandar Vučić - za našu decu" Ilija Matejić primetio je da će se voditi računa, ne samo o primaocima socijalne pomoći već i sa njima povezanim licima, što je, kako kaže, važno zbog mogućnosti zloupotrebe.

- Imaćemo pravedniju raspodelu novca i socijalna pomoć će stizati do onih kojima je najpotrebnija. To je i bitan korak na uređenju finansija naše zemlje - rekao je Matejić.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Toma Fila smatra da treba podržati Predlog zakona o socijalnoj pomoći koji se, kako kaže, "krčka" od 2001. godine.

On je dodao da predloženi zakon stupa na snagu u martu 2022. godine, pa će se kroz praksu videti šta treba da se menja.

Odbor je potvrdio i predlog zakona o sporazumu sa Lesotom u oblasti odbrane, kao i sa Severnom Makedonijom o saradnji u oblasti borbe protiv krijumcarenja migranata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    8. februar 2021 | 14:58

    Kada će se rešiti problem diskriminacije civilnih invalida na osnovu vojnih invalida? Da svi invalidi imaju ista prava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA