EU poručuje posle izbora na Kosovu: Nova vlast u Prištini da nastavi dijalog sa Beogradom

Istakli da će nastaviti da prate postizborne procese na Kosovu

  • 3
Izbori na Kosovu, kosovo izbori Foto: Tanjug/AP

EU očekuje od novih vlasti u Prištini da se angažuju konstruktivno u nastavku dijaloga sa Beogradom i iskoriste priliku za postizanjem sveobuhvatnog sporazuma, poručili su šef diplomatije EU Žosep Borelj i evropski komesar za proširenje, Oliver Vraheji.

U zajedničkom saopštenju, nakon jučerašnjih izbora na Kosovu, Borelj i Varheji navode da će EU nastaviti da pruža podršku evropskom putu Kosvova, ali i podsetili na obaveze koje stoje pred budućim vlastima u Prištini, prenosi Tanjug.

- Od Kosova se zahteva napredak u reformama, kroz sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju i Evropska reformska agenda, kao i regionalna sardanja. Evropski put Koosva vodi kroz sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom i EU očekuje od novih vlasti konstruktivni angažaman na nastvaku dijaloga kome posreduje EU - poručili su Borelj i Varheji.

U saopštenju se dodaje da će EU nastaviti da prati postizborne procese na Kosovu gde se očekuje formiranje Parlamenta, Vlade i izbor novog predsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    15. februar 2021 | 11:36

    BRISEL ZELI SAMO JEDNO A TO JE VELIKU ALBANIJU BAZ SRBA NA BALKANU !!!

  • Salko poturceni srbin

    15. februar 2021 | 13:10

    KOSMET JE SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA