≫ 

Brnabić sa Šmidom: Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje sa Švajcarskom

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri

  • 0
Ana Brnabić sa ambasadorom Švajcarske Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom o nastavku bilateralne saradnje i jačanju ekonomskih i trgovinskih veza između dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je rekla da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje, ocenivši da su ekonomski odnosi tradicionalno dobri i raznovrsni što otvara prostor za intenziviranje ekonomske i investicione saradnje u narednom periodu.

Premijerka je istakla da je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, izrazivši zahvalnost na podršci Švajcarske u tom važnom segmentu jer se pokazalo da je švajcarski model primenjiv u Srbiji i daje odlične rezultate.

Izgradnja naučno-tehnoloških parkova i razvoj sistema dualnog obrazovanja radi jačanja naših privrednih kapaciteta i što većeg zapošljavanja mladih, za Srbiju je od posebnog značaja, naglasila je premijerka i dodala da se nada da će saradnja u ovim oblastima biti intenzivirana u budućnosti.

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri, dodavši da bi učestalija razmena poseta na visokom nivou doprinela jačanju odnosa na svim nivoima. On je istakao da su investicije švajcarskih kompanija u Srbiji značajne, istakavši da ima potencijala za nova ulaganja i širenje saradnje.

Ambasador Šmid je čestitao Srbiji na uspešnom organizovanju i sprovođenju vakcinacije protiv KOVID-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA