Najnovije istraživanje: Da se u nedelju održe izbori, samo 2 stranke bi bile iznad "starog cenzusa"

Četvrtina ispitanika kao razlog zašto ne bi glasala, navodi da ne postoji opcija za koju bi se opredelili, 22 odsto kaže da nikad ne glasa, 19 čeka da se kandiduje neko kome veruju

  • 1
Aleksandar Vučić, svečanost primopredaje dužnosti predsednik

Foto: Milena Đorđević

Da se parlamentarni izbori održavaju u nedelju, lista oko Srpske napredne stranke osvojila bi oko 60 procenata glasova, a "stari" cenzus od 5 procenata prešla bi samo još Socijalistička partija Srbije, pokazuje istraživanje koje je za "Blic" uradila agencija Faktor plus.

Rejting Socijalističke partije Srbije, u blagom je padu i ta stranka bi, da se izbori održavaju u nedelju osvojila 8,3 odsto podrške.

Zanimljivo je da je treća po snazi još jedna stranka na vlasti - Srpski patriotski savez sa 4,3 odsto podrške, ujedno i poslednja stranka, ako se ne računaju nacionalne manjine, koja je na junskim izborima ušla u parlament.

U ovom trenutku, najjača stranka opozicije je Dosta je bilo sa podrškom od 3,8 odsto.

Demokratska stranka Srbije i POKS u savezu imaju otprilike isto kao u prostom zbiru na izborima, ako se izuzme bojkot.

Čak četvrtina ispitanika kao razlog zašto ne bi glasala, navodi da ne postoji opcija za koju bi se opredelili, 22 odsto kaže da nikad ne glasa, 19 čeka da se kandiduje neko kome veruju, dok "gađenje prema politici i političarima" oseća 12 procenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    23. februar 2021 | 10:19

    A to u kovid bolnicama vršena anketa ili ispred Marakane, u Sabornoj crkvi, Kopaoniku ili ispod nogu Nemanje iz Ribnice podno Podgorice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA