Stefanović sa ministrom odbrane Ujedinenih Arapskih Emirata o strateškoj saradnji

Stefanović je istakao da su dve zemlje zahvaljujući bliskosti predsednika Aleksandra Vučića i šeika Mohameda bin Zajeda uspostavile najbliže moguće strateške odnose i odnose u oblasti odbrane

  • 0
ABUDABI STEFANOVIC UAE

MINISTARSTVO ODBRANE

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem, na Sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju, sa kojim je razgovarao o daljoj strateškoj saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

Stefanović je istakao da su dve zemlje zahvaljujući bliskosti predsednika Aleksandra Vučića i šeika Mohameda bin Zajeda uspostavile najbliže moguće strateške odnose i odnose u oblasti odbrane.

- Za nas je važno da nastavimo treninge naših specijalnih snaga i saradnju u našoj odbrambenoj industriji jer imamo započete zajedničke projekte, a imali smo priliku da razgovaramo o novim projektima - naveo je ministar odbrane.

Istakao je da je Srbiji važno da ta zajednička saradnja dovede do rezultata koji će pomoći da napreduju i srpska odbrambena industrija i sveopšta vojna saradnja.

Stefanovića je kazao i da je sa ministrom Bovardijem razgovarao o njegovoj mogućoj poseti Srbiji, kao i o mogućnostima da tom prilikom budu održane zajedničke vežbe, na kojima bi dve vojske prikazale svoje mogućnosti.

Takođe, Stefanović kaže da bi ta poseta mogla da se iskoristi i da se ministar Bovardi upozna sa mogućnostima srpskog odbrambenog kompleksa detaljnije, kao i da se nastave zajednički projekti koje su započeti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA