≫ 

Kineski predsednik šalje Srbiji još 500.000 doza vakcina

Ovu izuzetno značajnu isporuku prvi čovek najmnogoljudnije zemlje sveta dogovorio je sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem

  • 23
Xi Jinping, Si Đinping Foto: Tanjug/AP

Lider Narodne Republike Kine, Si Đinping poslaće Srbiji još 500.000 doza vakcine “sinofarm”, potvrđeno je danas Tanjugu.

Ovu izuzetno značajnu isporuku prvi čovek najmnogoljudnije zemlje sveta dogovorio je sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, a kuriozitet je što će cepivo biti isporučeno 5. marta, kada je i rođendan predsedniku Srbije.

To ne treba da čudi, jer Kinezi strogo vode računa o svim detaljima, pa i onima koji se ne mogu ubrojati u svakidašnje diplomatske konvencije.

Ovo je još jedna potvrda čvrstih veza dveju država i izuzetnog ličnog odnosa dvojice predsednika. Podsećamo, šef kineske države bi tokom ove godine trebalo da poseti Srbiju.

Video: Stigao novi kontigent kineskih vakcina: Ovaj put za 250.000 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. februar 2021 | 17:46

    MI IMAMO KINESKU I RUSKU BRACU KOJA SU UVEK UZ SRBE I SRBIJI JE MESTO NA ISTOKU SA NASOM BRACOM !!! ZAPAD ZELI DA NAM OTME SRPSKU SVETU ZEMLJU I STVORI VELIKU ALBANIJU A ZATRE SRBE NA BALKANU !!!

  • ANTIROM

    25. februar 2021 | 17:52

    SVAKA CAST NA MUCI SE POZNAJU PRAVI PRIJATELJI

  • nikolas

    25. februar 2021 | 17:28

    NAS DRAGI PRIJATELJ JE UVEK DOBRO DOSAO U SRBIJU !!! MI SMO ZAHVALNI NA POMOCI KINESKOG NARODA SRBIJI U NAJTEZIM TRENUCIMA PANDEMIJE KADA SMO SE BORILI ZA SVAKI ZIVOT !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA