Reditelj "Dare" na Dačićev poziv u Skupštini: Poslanici ga pozdravili gromoglasnim aplauzom

Poslanici su ustali i aplaudirali Antonijeviću skoro čitav minut, a on se njima naklonio sa rukom na srcu

  • 2

Video: Dugotrajni aplauz za Gagu Antonijevića na sednici Skupštine Srbije

Poslanici Skupštine Srbije su danas stojećim aplauzom pozdravili režisera filma "Dara iz Jasenovca" Predraga Gagu Antonijevića, koji je sa galerije pratio postavljanje poslaničkih pitanja premijerki i ministrima u Vladi Srbije, a predsednik Skupštine Ivica Dačić, na čiju je inicijativu Antonijević i došao u skupštinu, poručio je da se radi o "potrebnom i potresnom filmu“.

- Juče smo, pa i danas spominjali više puta aktuelnu političku situaciju, ali i reakcije koje su u javnosti, s jedne strane izuzetno emotivne, a sa druge strane i izrazito propagandističke protiv filma "Dara iz Jasenovca" rekao je ovom prilikom predsednik Narodne skupštine i dodao da je posle više decenija bilo potrebno da se o stradanju našeg naroda, koji je, kaže narod Jasenovca i ostalih stradališta, snimi barem jedan film.

- Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u poseti Narodnoj skupštini bio Predrag Gaga Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih hteo da ga pozdravite - rekao je Dačić.

- Za kolektivno sećanje našega naroda, koji je narod Jasenovca i drugih stradališta, bilo je potresno ali i potrebno da se posle više decenija snimi barem jedan film - rekao je Dačić.

Poslanici su ustali i aplaudirali Antonijeviću skoro čitav minut, a on se njima naklonio sa rukom na srcu.

- Odnos prema žrtvama nije političko, već moralno pitanje, a nemoralno je što se srpski narod odnosio ignorantski prema tome svih ovih decenija - rekao je Dačić i zahvalio se predsedniku Srbije i Vladi na pomoći da film "Dara iz Jasenovca" bude snimljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raska

    25. februar 2021 | 19:56

    Bravo majstore!Naklon do poda!

  • Гаргамел

    25. februar 2021 | 20:16

    Што се ћути о зверствима шиптара и НАТО пакта ... опет чекамо да зликовци доживе дубоку старост и природно помру па ћемо причати како нико не поштује наше жртве ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA