≫ 

Palma uputio posthumno pismo preminulom gradonačelniku Zagreba: "Veliki gospodine Bandiću..."

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo rano jutros u 66. godini od posledica srčanog udara

  • 4
Amidzi sou, Amigi Show, Dragan Markovic Palma

Foto: A. Nalbantjan

Dragan Marković Palma, predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvena Srbija uputio je posthumno pismo iznenada preminulom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Palma je izjavio i saučešće Bandićevoj porodici, ali i građanima Zagreba i Hrvatske.

Pismo prenosimo u celosti:

- Veliki gospodine Bandiću,

Danas sam čuo jednu tužnu vest da ste preminuli. Vi i ja smo se sreli u Zagrebu i to je bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da idemo napred, da sarađujemo, da povećamo ekonomsku saradnju, kako bi poboljšali život građanima Hrvatske i Srbije.

Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod sa drugim narodima, nanose štetu građanima.

Građani hoće da vide dela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge. Svako misli da je on najveća žrtva, a neka istorija oceni ko je najveća žrtva. Vi gospodine Bandiću i ja, kada smo se sreli, naš susret je bio kao da smo se poznavali 30 godina i šteta što niste mogli da dočekate da realizujete sve ono što ste tada meni govorili, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske.

O Vašoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da ste šest puta birani za gradonačelnika glavnog grada jedne države - naveo je u posthumnom pismu Palma, koji je na poziv gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, boravio u Zagrebu 2. novembra 2018.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo rano jutros u 66. godini od posledica srčanog udara.

Bandiću je pozlilo kasno sinoć, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu Sveti duh, gde je preminuo uprkos naporima lekara da ga reanimiraju, prenose hrvatski mediji.

Bandić je već duže vremena imao ozbiljnih problema sa zdravljem, a 2003. godine imao je težak moždani udar.

Video: Bandić o odnosima dva naroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    28. februar 2021 | 11:17

    Jel to onome Bandiću što se pokajao i izvinjavao hrvatskoj javnosti što vas je ugostio, kada su mu rekli da ste bili Arkanov prijatelj, gospodine Palma ?!

  • zoks

    28. februar 2021 | 13:02

    Palmu za ambasadora u CG,tamo ga naprosto obožavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA