≫ 

Kancelarija za KiM pozvala građane južne srpske pokrajine da se prijave za vakcinaciju

Kancelarija za KiM organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika

  • 0
Vakcina koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je danas građane sa teritorije južne pokrajine da se prijave za vakcinaciju protiv virusa Kovid-19.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, prijave za prijem cepiva protiv korona virusa građani sa teritorije KiM treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a imunizacija se vrši na tri izdvojena punkta - u Raškoj, Kuršumliji i Bujanovcu.

Kako se dodaje, Kancelarija za KiM organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika.

Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu, napominje se u saopštenju.

Iz kancelarije naglašavaju da je Vlada Srbije obezbedila je dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Kosova i Metohije.

Do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi s Kosova i Metohije, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana.

- Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus Kovid 19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Video: Kisić Tepavčević: Vakcinacija odlično napreduje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA