≫ 

"Imao je vizije": Radojičić uputio telegram saučešća povodom smrti gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo rano jutros u 66. godini od posledica srčanog udara

  • 2
Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda Dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je danas telegram saučešća Upravi Grada Zagreba.

- Izražavam najdublje saučešće najpre porodici, ali i svim građanima Zagreba kao i celoj Upravi Grada, povodom iznenadne smrti mog dragog kolege, gradonačelnika Milana Bandića.

Imao sam to zadovoljstvo i čast da sa gradonačelnikom Bandićem sarađujem i razmenjujem pozitivna iskustva koja su za dobrobit građana oba grada.

Maratonac, štaviše ultramaratonac kako u politici tako i omiljenoj sportskoj disciplini, razmišljao je i delao na duge staze. Imao je vizije koje je uspešno ostvarivao, pre svega misleći na one koji su mu toliko puta poverili da brine o Zagrebu. Zagreb je tokom njegovog mandata prolazio kroz brojne izazove, a on je uvek bio tu, i borio se za dobrobit svih građana. Ipak, u najtežoj, ličnoj bitki sa bolešću nažalost nije uspeo da pobedi.

Beograd i Zagreb spajaju ne samo autoput i zajednička istorija, već i privreda, kultura, umetnost, sport, i sve druge delatnosti, ali pre svega ljudi. Ljudi kao što je bio Milan Bandić, koji stvaraju veze i odnose i zbog toga danas i Beograd žali za njim.

Milan Bandić Milan Bandić - Foto: Telegraf

Pamtićemo gradonačelnika Bandića kao čoveka koji je bio dosledan najvišim principima, konstantno na usluzi građanima Zagreba, i verujem da će njegov grad i u budućnosti biti upravo onakav kakvim ga je on zamišljao i svojim radom stvarao - kaže se u telegramu saučešća gradonačelnika Beograda.

Telegram saučešće Siniše Malog

Ministar finansija u Vladi Republike Siniša Mali uputio je danas telegram saučešća Upravi Grada Zagreba i porodici Bandić povodom smrti gradonačelnika tog grada Milana Bandića.

Siniša Mali Siniša Mali - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Kao nekadašnji gradonačelnik Beograda imao sam priliku da se susretnem sa gradonačelnikom Bandićem i znam sa koliko energije i posvećenosti je radio taj posao. Biti gradonačelnik jednog grada znači buditi se i ići na počinak sa problemima svojih sugrađana i svakodnevno učestvovati u malim i velikim bitkama za grad. Gospodin Bandić je tako živeo i radio više od 20 godina i njegov grad i sugrađani će to pamtiti. Počivajte u miru, gradonačelniče - navodi se u pismu saučešća.

Podsetimo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo rano jutros u 66. godini od posledica srčanog udara.

Bandiću je pozlilo kasno sinoć, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu Sveti duh, gde je preminuo uprkos naporima lekara da ga reanimiraju, prenose hrvatski mediji.

Bandić je već duže vremena imao ozbiljnih problema sa zdravljem, a 2003. godine imao je težak moždani udar.

Nikodijević: Milan Bandić je bio važan putokaz u izgradnji dobrosusedskih odnosa

Povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da se Grad Beograd sa tugom i poštovanjem oprašta od prijatelja.

Nikola Nikodijević, predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sa tugom se opraštamo od prijatelja i gradonačelnika Zagreba gospodina Milana Bandića koji nas je prerano napustio. Svojim primerom darivao je važan putokaz u izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Energija, koju je ne štedeći sebe profesionalno ulagao svakoga dana, poticala je iz bezuslovne ljubavi prema Zagrebu čijim je interesima i ciljevima ostao privržen do poslednjeg trenutka. Verujem da će Zagrepčani biti večno zahvalni na tome, nadajući se da će na čelu svog grada dobiti dostojnog naslednika nenadmašnog Milana Bandića.

Iskreno prijateljstvo gajio je i prema Beogradu koji ga je toplom dobrodošlicom uvek dočekivao kao svog rado viđenog gosta. Milanova smrt isprečila se pred našim naporima da kroz međugradsku saradnju posvećeno radimo za dobrobit naših građana - za sigurnu budućnost naših naroda.

Zajednička i prosperitetna budućnost je nešto što zasigurno dugujemo kako generacijama koje će posle nas doći, tako i samom Milanu Bandiću kog ćemo se uvek sećati sa bolom, ali najpre sa jednim velikim poštovanjem - istakao je Nikodijević.

Video: Ispred Bandićeve stranke upaljene sveće, građani se upisuju u knjigu žalosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kulja

    28. februar 2021 | 14:29

    I sad da mi neko kaze da mi Srbi nismo najvece bydale na ovoj planeti.

  • dg

    28. februar 2021 | 13:40

    Ovaj naš kao nazovi gradonačelnik samo se javlja da čestita izbor i izjavi saučešće drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA