≫ 

Šef Kancelarije EU u Prištini smatra pozitivnim što Kurti dijalog svrstava kao četvrti prioritet

- Postoji pozitivan pomak u ovim izjavama - rekao je Suniog

  • 7
Tomas Szunyog, ambasador, šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog Printskrin: Facebook/EuropeanUnionInKosovo

Šef Kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog kaže da je izjava kandidata za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među prva četiri prioriteta njegove vlade pozitivan pomak jer je, kako je istakao, Kurti ranije govorio da dijalog uopšte nije prioritet.

Suniog je za prištinsku Ekonomiju onlajn rekao da je dijalog važan ne samo za Prištinu, već za ceo region.

- Postoji pozitivan pomak u ovim izjavama, od toga dijalog uopšte nije prioritet, da je na šestom mestu prioriteta, a sada na četvrtom mestu prioriteta. Tako da mislim da sada vidimo dobre znake, pošto je dijalog važan ne samo za Kosovo, već i za ceo region - rekao je Suniog.

Kada je u pitanju otvaranje ambasade tzv. Kosova u Jerusalimu, Suniog je naglasio da to nije u skladu sa politikom Evropske unije i pozvao Prištinu da sledi spoljnopolitičke prioritete Brisela, ako želi da se pridruži Uniji.

Što se tiče vakcinacije građana na KiM, Suniog je rekao da se isporuka prvog kontigenta vakcina protiv korona virusa očekuje u martu.

On je dodao da EU radi na tome da se razvije stabilnost institucija na KiM.

Suniog je rekao da se sastaje sa liderima partija na KiM kako bi se postigao dogovor o izboru novog predsednika i istakao da je EU zainteresovana da sarađuje sa stabilnom vladom, koja će dugo trajati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. februar 2021 | 13:05

    More napolje iz nase drzave Okupatori

  • Nes

    28. februar 2021 | 13:24

    Kad budete svoju zemlju vaše države davali drugima, onda možeš tako razmišljati. Ovako mi naše ne damo. A vi u EU sa vašim zahtevima prema Srbiji možete da se slikate. EU je nasledila politiku fašista, a kao i oni će proći. Malo vam je bilo 2 svetska rata.

  • Johan

    28. februar 2021 | 13:00

    To što njih dvojica razmišljaju dok preživaju nas uopšte ne interesuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA