Dačić: Dijalog sa svima koji imaju političku težinu

Ranije je bio dogovor da u dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta učestvuju parlamentarne i još nekoliko opozicionih stranaka koje nisu bile zastupljenje u Skupštini Srbije - izjavio je predsednik Narodne skupštine

  • 0
SKUPSTINA PROLECE ZASEDANJE

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da bi poziv za učešće u predstojećem dijalogu o izbornim uslovima trebalo uputiti "svima koji imaju relevantnu političku težinu" koja se, kako kaže, određuje izbornim ili rezultatima istraživanja javnog mnenja.

Podsetio je da je ranije bio dogovor da u dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta učestvuju parlamentarne i još nekoliko opozicionih stranaka koje nisu bile zastupljenje u Skupštini Srbije.

- Sada imamo situaciju da neke opozicione stranke nisu ušle u parlament, jer nisu prešle cenzus, dok su neke bojkotovale izbore. Zato mislim da poziv treba uputiti svima koji imaju određenu relevatnu težinu koja ih kvalifikuje da učestvuju u dijalogu - kazao je Dačić za Radio televiziju Vojvodine (RTV).

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je ocenio da problem nastaje jer neke stranke opozicije, pre svega one okupljene oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, smatraju da dijalog treba da se vodi samo između njih i predstavnika vlasti.

- Oni žele da svedu dijalog na ultimatum koji će vlastima postaviti tih nekoliko političara - kazao je predsednik parlamenta.

Naveo je da je "očigledno" da će biti opozicionih stranaka koje ne prihvataju posredovanje Evropskog parlamenta, a sa kojima bi, kako kaže, bilo korisno razgovarati direktno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA