"Srbija u teškoj utakmici na međunarodnoj sceni ima odličan rezultat"

Srbija hoće da sarađuje sa svima i ne odriče se starih prijatelja - poručio je lider Jedinstvene Srbije

  • 2
Glasanje, izbori, Srbija 2020, Dragan Markovic Palma Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, ocenio je da se na "međunarodnoj sceni ne zna ko se više i zbog čega ljuti na Srbiju i šta se sve našoj zemlji zamera".

- Srbiji se zamera što sarađuje sa Rusijom, a Rusija u svim međunarodnim institucijama, ne glasa za Srbiju, nego glasa za međunarodno pravo. Srbiji se zamera što nije uvela sankcije Rusiji. Srbiji se zamera što je dovela Kinu, a da nisu Kinezi preuzeli Železaru u Smederevu i RTB Bor morala bi država Srbija da subvencioniše ta dva gigant - rekao je on u jutarnjem programu tv Prve.

Posetio je da je Briselu i Evropi "smetala" i poseta predsednika Srbije SAD.

- Više ne znamo ko se za šta ljuti, a ko se ne ljuti. Ali, Srbija u takvoj teškoj utakmici ima rezultat zahvaljujući predsedniku Vučiću i bivšem ministru spoljnih poslova Dačiću. Srbija hoće da sarađuje sa svima i ne odriče se starih prijatelja i ima nove - poručio je Markovć.

"Nove mere i zatvaranje prete da ugroze male biznise"

Lider JS osvrnuo se na nove mere Kriznog štaba i rekao da je potrebno štititi i ekonomiju Srbije, jer će duga zatvaranja dovesti do gašenja fabrika.

- U redu ovo zatvaranje još dva dana, ali moramo da dozvolimo da rade ugostiteljski objekti, restorani i kafići, sve da radi. Da su svi radili do sada, ne bi u onom jednom objektu bilo 700 ljudi. Ajte vi iz Kriznog štaba pustite da sve radnje rade. Kako mogu veliki marketi da rade, a male porodične STR radnje ne? To je diskriminacija, najveća ekonomska diskriminacija i to je genocid nad vlasnicima tih malih radnji - rekao je Palma.

Kaže da mali trgovinski objekti moraju početi da rade, uz poštovanje mera "da ne mogu više od dva kupca istovremeno da budu u radnji i sve ostalo", ali moraju početi da rade.

O vakcinaciji

- Država obezbeđuje vakcine kao nijedna druga država u Evropi. Vučić se bori da svakog čoveka zaštiti. A onda neki kažu "neću da se vakcinišem". Apelujem na sve da se vakcinišu. Vakcinacija nije privilegija, ali taj koji se vakciniše štiti sebe, svoju porodicu i sve oko sebe. U mojoj porodici je 12 članova i svi smo vakcinisani osim male dece - poručio je Palma

Rekao je da odbijanje vakcinacije utiče i na budžet, jer "imate situaciju da jedna osoba u nekoj fabrici bude pozitivna, a ima ih 20 u pogonu i šta se dešava, svih 20 idu u izolaciju zato što nisu vakcinisani".

- Kako će onda da se puni budžet? Država pomaže, najavljene su i nove mere pomoći, ali da ja ne znam kolika je ta državna kasa, ona se prazni, i da ne dođemo u situaciju da nema za penzije. Krizni štab neka radi, ali politika mora nekada da preseče i da ne slušamo struku baš za sve. Politika mora da ima i rizik - ocenio je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. mart 2021 | 16:44

    E SRBIJO dokle si došla da ti tamo neki Palma vodi politiku!!!

  • Zoran

    20. mart 2021 | 07:34

    Sve receno je jednostavna prica posledicnih postupaka, jedne partije koja je sve poremetila i druge koja naporno sve popravlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA