≫ 

Milošević je boravio u samici, bez privilegija: Ovako su izgledali zatvorski dani bivšeg predsednika

U samici su se nalazili krevet, sto koji je bio pričvršćen za pod, stolica i orman, nalik vojničkom, u kome je pritvorenik držao garderobu, higijenska sredstva i druge stvari

  • 34
Okružni zatvor Foto: Milena Đorđević

Nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Slobodana Miloševića, na prijemnom zatvorskom odeljenju sačekala su dva stražara, a posle redovne procedure ostalvjanja ličnih stvari, dobio je posteljinu i porciju za jelo i sproveden do svoje ćelije.

Milošević je boravio u samici dužine tri metra i širine 2, 20. Njegova ćelija nalazila se u jednom od dva bloka samica, koje su neposredno pre hapšenja bivšeg direktora RTS Dragoljuba Milanovića, u februaru iste godine, preuređene i okrečene.

Pod samice prekriven je linoleumom, a na plafonu su ugrađene neonke, koje su se u celom zatvoru gasile u 22 časa, a palile u šest sati ujutru.

U samici se nalazi krevet, sto koji je pričvršćen za pod, stolica i orman, nalik vojničkom, u kome pritvorenik drži garderobu, higijenska sredstva i druge stvari.

Pored oskudnog nameštaja, nekadašnji šef države je imao i "čučavac" za fiziološke potrebe. Iznad  je česma sa hladnom vodom i vodokotlićiz koga viri mali kanap za povlačenje vode.

Na ćeliji u kojoj je boravio Milošević su bila teška plava metalna vrata, a na njima i mali prozor.

Kako je tada za "Novosti" tada ispričao sagovornik iz Centralnog zatvora, Milošević je kao i drugi zatvorenici dobijao jedan kanister sa toplom vodom, a kupao se jednom nedeljno.

Bivši predsednik nije bio privilegovan ni oko šetnje u zatvoru. Šetao je sam, jednom dnevno, po 30 minuta, u pratnji stražara.

Video: Prošlo je 13 godina od smrti Slobodana Miloševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    30. mart 2021 | 16:42

    Bruka u srpxkoj istoriji,najveća bruka!Prefati precednika drzave koji je bio na celu drzave dok se branila zemlja neprijatelju!?Prokleti su zbog toga svi koji su ga izdali i isporucili!

  • Rajko smederevac

    30. mart 2021 | 16:38

    SVI KOJI SU OGRESILI DUSO U VEZI PREDSEDNIKA S.MILOSEVICA.I NJIHOVA POKOLJENJA CE PATITI.GRESNA SRBIJO KROZ VEKOVE..IZABERES VODJU PA GA ONDA UBIJES..

  • Ja

    30. mart 2021 | 18:10

    Izdali smo njega da mu tamo sude, e, pa ne treba da se čudimo šta nas je snašlo. Ko razume, shvatiće...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA