Selaković od danas u dvodnevnoj poseti Italiji, planiran niz sastanaka u Parlamentu

Boravak u Rimu Selaković će iskoristiti i za susret sa ambasadorima Malija, Ekvatorijalne Gvineje, Eritreje, Novog Zelanda i Ugande, koji našu zemlju nerezidentno pokrivaju iz Rima

  • 0
Nikola Selaković Foto: Tanjug/AP/DPA/Kay Nietfeld/

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković boraviće od danas u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Italiji, tokom koje će se sastati i sa italijanskin kolegom Luiđijem di Majom.

Prvog dana boravka u Rimu, Selaković će imati niz sastanaka u Parlamentu, gde će razgovarati s predsednikom Komisije za spoljne poslove Senata senatorom Vitom Petročelijem, predsednikom Komisije za spoljne i evropske poslove Doma poslanika Pjerom Fasinom, kao i sa predsednikom parlamentarne Grupe prijateljstva Srbija - Italija Paolom Rusom.

On će se potom obratiti članovima Komisije za spoljne i evropske poslove Doma poslanika.

Sa šefom italijanske diplomatije Luiđijem di Majom, Selaković se sastaje u četvrtak, a nešto kasnije i sa državnim sekretarom za evropske poslove u Kabinetu premijera Italije Vinćencom Amendolom.

Boravak u Rimu Selaković će iskoristiti i za susret sa ambasadorima Malija, Ekvatorijalne Gvineje, Eritreje, Novog Zelanda i Ugande, koji našu zemlju nerezidentno pokrivaju iz Rima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA