Svi pričaju o scenama iz serije "Porodica", a mi vam donosimo nikad viđene fotografije iz te noći

Hapšenje je započeto 30. marta, a okončano nakon dva dana posle višečasovnih pregovora o predaji. Hapšenju su prethodile danonoćne straže pristalica i simpatizera SPS i JUL ispred kuće u kojoj je Milošević boravio

  • 42
Hapšenje Slobodana Miloševića Foto: S. Pikula

Serija "Porodica", koja je prikazala poslednjih 48 sati zajedničkog života porodice Milošević u "vili Mir", probudila je duhove prošlosti, podsetila na neke događaje i izazvala veliku buru u javnosti.

Prikazani su događaji unutar rezidencije nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, pregovori sa tadašnjim predstavnicima vlasti i samu predaju, a mi vam donosimo nikad viđene fotografije iz te noći.

Hapšenju, koje je započeto 30. marta, a okončano nakon dva dana posle višečasovnih pregovora o predaji, prethodile su danonoćne straže pristalica i simpatizera SPS i JUL ispred kuće u kojoj je Milošević boravio.

Ispred ulaza u vilu 30. marta stige su pristalice Slobodana Miloševića spremnih, kako su tada rekli, da ga brane. Ubrzo su blokirane ulice koje vode do rezidencije, stigla je policijska marica, nekoliko džipova i vozilo Hitne pomoći.

Tokom noći se pojavilo oko 100 policajaca, pod punom opremom i rasteralo "narodnu stražu". Nekoliko desetina policajaca bez opreme za suzbijanje demonstranata napravilo je kordon i pokušalo da uđe u dvorište vile, a pojavila se i grupa specijalaca u kožnim jaknama i sa kapuljačama na glavama.

Specijalne antiterorističke jedinice prišle su vozilima kapiji na ulazu u kuću, bacile šok-bombe, razbile staklo na portirnici i ušle u dvorište. Čula se pucnjava, a povređena su dva policajca i jedan fotoreporter.

Ubrzo potom stiglo je pojačanje od tridesetak policajaca sa šlemovima, pancirima i automatskim puškama. Jedan oklopni transporter parkirao se ispred ulazne kapije, a okupljene Miloševićeve pristalice gađale su ga flašama. Dolaze funkcioneri Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije sa načelnikom Goranom Petrovićem na čelu, koji sa saradnicima i odlazi na razgovor u vilu.

Grupa od oko 150 Miloševićevih pristalica probila je kordon policije i pridružila se onim već okupljenim ispred kapije kuće. Probijen je prvi kordon koji je stajao kod Topčiderske zvezde, a zatim i drugi koji se nalazio na sredini Užičke. Pristalice SPS uspele su da se približe trećem kordonu milicije, koji je stajao na deset metara od ulaza u rezidenciju.

Posle višečasovnih pregovora, Milošević se predao i on je 1. aprila odveden u Centralni zatvor, gde je boravio naredna 3 meseca. Na Vidovdan, helikopterom je isporučen Haškom sudu i prebačen u pritvornu jedinicu u Sheveningenu.

Video: Šta bi se desilo da je Milošević oboren 9. marta?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako god

    31. mart 2021 | 16:31

    Prikazujete našu bruku i sramotu koja je proistekla iz pritisaka zapada, uz pomoć srpskih prodanih duša, a sve na radost srpskih neprijatelja.

  • Dejan

    31. mart 2021 | 16:43

    U seriji je mnogo neistina i gluposti,glorifikuju se secikese i razbojnici,a istinski patriota se ubija po drugi put.Zasto ne kazete da su pod tim maskama bili siptar,kum i ekipa,ne bi li uzeli otkup za Slobu.To je samo jedan primer izvrtanja istorije,a ima ih jos dosta

  • Skids

    31. mart 2021 | 16:12

    E zemljo moja kad je Čeda nama kapu krojio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA