≫ 

Vlada tzv. Kosova: "Srbija ne može da gradi put Jarinje - Mitrovica"

- Odgovornost Vlade tzv. Kosova je da se pobrine za to, kao i za sve druge regionalne puteve na toj teritoriji - navodi se u saopštenju

  • 17
FK Crvena zvezda jarinje Ilustracija, Foto: Telegraf.rs

Vlada samoproklamovanog Kosova oglasila se večeras saopštenjem u kome navodi da "Srbija ne može da izvodi radove na putu Jarinje - Mitrovica", javlja portal Ekonomija Onlajn.

Privremene institucije na Kosovu tako su reagovale na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će uskoro početi radovi na izgradnji puta Jarinje -Mitrovica.

- Put Jarinje-Mitrovica je regionalni put na Kosovu. Odgovornost Vlade Kosova je da se pobrine za to, kao i za sve druge regionalne puteve na toj teritoriji. Već smo u procesu procene trenutne situacije i potencijalne potrebe za ulaganjem u taj put. Takve izjave Vlade Srbije su bezobzirne i bilo kakva eventualna akcija u vezi s tim je neprihvatljiva za Kosovo - navodi se u saopštenju, a prenosi "Kosovo online".

Predsednik Srbije Alekandar Vučić najavio je juče da će najduže za mesec dana početi izgradnja puta Jarinje - Mitrovica, za koji je rekao da treba da bude ogledalo, a ne da nas, kako je kazao, bude sramota postojećih rupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    1. april 2021 | 23:54

    Pa i u pravu su. Da se ne lažemo dole ne postoji ni jedna institucija R.Srbije. A ako će već tako okolo da grade i rade pa onda bato prvo nama Srbima u HR da obnove kuće, a da zaboravio sam mi smo dobri samo kad treba da se ratuje. U Vukovaru za sve ove godine jednu kućicu za psa nije Srbija napravila a bitno da znaju da dižu glas za Jasenovac. Braćo Srbi iz Srbije ostavite nas Srbe u HR i naša mučilišta nama. Samo vi gradite šiptarima puteve, mi ćemo se već snaći. Preživeli smo i gore.

  • Opaaaa

    1. april 2021 | 23:41

    Sta sad???Radimo put ili ne radimo,čija se reč važi 🤔🤫🤭

  • Amil

    2. april 2021 | 01:43

    Hehe kao da se tzv okupatori pitaju nešto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA