≫ 

Vučić i izaslanik kralja Bahreina dogovorili razvoj saradnje: Moramo da uvećavamo trgovinsku razmenu

"Pokrenuli smo incijiativu da se pokrene mešoviti komitet za saradnju, koji će doprneti daljem razvoju naših odnosa"

  • 5

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da je u razgovoru sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost, dogovoren rad na potpisivanju sveobuhvatnog međudržavnog sporazuma sa ciljem razvoja saradnje u svim oblastima.

Vučić je, nakon sastanka sa izaslanikom kralja Bahreina, izrazio zahvalnost što je za kratko vreme posle njegove posete toj zemlji, doneta odluka da se delegacija Bahreina poseti našu zemlju.

Inače predsednik Vučić boravio je, prošlog meseca, kao prvi predsednik Srbije u zvaničnoj poseti Bahreinu, piše Tanjug.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, kazao da su Srbija i Bahrein, po načinu vođenja suverene i nezavisne politike, stvorile poverenje već posle prvog sastanka u Manami.

- Sem uspostavljanja poverenja i bliske saradnje, da biste mogli da radite na daljem razvoju odnosa morate da donesete određene akte. Dogovorili smo da idemo na akte izbegavanja dvostrukog oporezivanja i obostrane promocije investicija. To težimo da potpišemo uskoro prilikom skorije posete kralja Hamada, a možda i pre toga, kroz sveobuhvatni međudržavni sporazum Srbije i Bahreina, i time pokažemo da smo opredeljeni saradnji u svim oblastima - objasnio je on.

Vučić je kazao da je u razgovorima otkriveno mnogo polja u kojima je moguća saradnja. Ukazao je da će sutra biti održan biznis forum, i da će biti nastavljeni razgovori.

Izrazio je žaljenje što je izaslanik kralja Bahreina samo dva dana u Beogradu, ali je kazao da će se ta dva dana iskoristiti da se predstavi Srbija na najbolji način i uzvrati srpsko gostoprimstvo, koje će, kako kaže, teško dostići vrstu gostuljublja na koje je naišao u Bahreinu, a koje se teško doživi u savremenom svetu.

Rekao je da će se razgovarati o konkretnim projektima i podršku koje dve zemlje mogu jedna drugoj da pruže u međunarodnim organiazcijama i institucijama.

- Moramo da uvećavamo skromne brojeve trgovinske razmene, i da uspostavimo pravu saradnju. Pokrenuli smo incijiativu da se pokrene mešoviti komitet za saradnju, koji će doprneti daljem razvoju naših odnosa. Za nas je važno da pokušamo da nađemo način i kako da pokrijemo zajedničke troškove za uspostavljanje dirketne avio linije od Beograda do Maname, jer bi to oskolilo mnoge biznismene, ali i dorpinelo turizmu - rekao je Vučić.

Kazao je da može da preporuči posetu Nacionalnom muzeju Maname, ali i da naveo da je Manama mnogo lepa.

Pozvao je i građane Bahreina da posete Srbiju i zavole je i da u našoj zemlji, kako je rekao, grade svoju drugu kuću.

- Što se Srbije tiče imaćete iskrenog prijatelja i veoma lojalnog saradnika. Nekoga ko će voditi računa, ne iskljucučivo o svojim interesa, već i interesima svojih prijatelja - kazao je Vučić zamolivši šejka da prenese pozdrave prijateljstva kralju Hamadu uz uverenje da će uskoro moći da ga ugosti u Srbiji.

Takođe je izrazio uverenje da ćemo zajednički uskoro uspeti vakcinacijom i ozbiljnom organizacijom da pobedimo korona virus.

Video: Vučić i Udovičić na sastanku sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    5. april 2021 | 20:58

    Verujemo da ce razvoj trgovinske saradnje sa Bahreinom, doprineti jacanju nase ekonomije.

  • Vuk

    5. april 2021 | 20:25

    Bravo predsedniče, samo na Istok, tu je naša budućnost.

  • Maki

    5. april 2021 | 20:58

    Srbija i treba da gradi prijateljstva sa svim zemljama, a ne samo sa EU. U nevolji se pokazalo ko su pravi prijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA